Articolul precedentDecimarea
  Articolul următor„Eljön a mi Istenünk!”

  Promisiuni

  Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)

  Ți s-a întâmplat să deschizi Scriptura dis de dimineață și să constați că este vorba despre o făgăduință? Nu-i așa, că ai fost destul de atent în ziua respectivă să vezi împlinirea ei? Textul zilei de azi este o frumoasă promisiune pe care Dumnezeu o face. Știi care este unul dintre atributele fundamentale ale Creatorului? Se ține de cuvânt. Haideți șă privim atent versetele acestei zile și să le găsim miezul și sensul. Pavel începe discursul său pornind de la un lucru cert și fără putință de tăgadă: Tatăl nostru ne-a iubit …

  Cea mai mare nevoie a noastră este de a conta. Este mare lucru să știi că există pe lume Cineva care să te poarte în inima Sa și pe care să-L preocupe durerile și bucuriile tale. Câteva vorbe frumoase glăsuiesc astfel: Poți să dai fără să iubești, dar nu poți să iubești fără să oferi,. Ce spune Dumnezeu că ne dă? 1. Speranță. 2. Mângâiere.

  Într-un timp tot mai incert, într-o vreme în care orizontul timpului este sumbru, Cineva dă speranță. În secolul individualizării, Cineva empatizează cu tine. Ultimele cuvinte din verset arată clar intențiile pe care le are Creatorul cu tine pentru azi. Este locul unde se cere o colaborare divino-umană. El ar vrea să te ajute să fii tare în cuvinte și în ceea ce faci (fapte). Nu, nu să strigi tare, ci să ai acel mesaj actual de care cei din jur au nevoie. Poartă la tine vorbele bune și nu o să regreți niciodată!

  Nu ți se cere să-ți aduci aminte la zile mari că este momentul pentru gesturi de bine, ci acțiunile tale să fie îmbibate cu acest fel de a fi. Să fii tare, îți urez pentru ziua de azi. Ți s-a întâmplat să deschizi Scriptura dis de dimineață și să constați că este vorba despre o făgăduință? Nu-i așa că ai fost destul de atent în ziua respectivă să vezi împlinirea ei? Textul zilei de azi este o frumoasă promisiune pe care Dumnezeu o face. Știi care este unul dintre atributele fundamentale ale Creatorului? Se ține de cuvânt. Haideți șă privim atent versetele acestei zile și să le găsim miezul și sensul. Pavel începe discursul său pornind de la un lucru cert și fără putință de tăgadă: Tatăl nostru ne-a iubit … Cea mai mare nevoie a noastră este de a conta. Este mare lucru să știi că există pe lume Cineva care să te poarte în inima Sa și pe care să-L preocupe durerile și bucuriile tale. Câteva vorbe frumoase glăsuiesc astfel: Poți să dai fără să iubești, dar nu poți să iubești fără să oferi. Ce spune Dumnezeu că ne dă?

  1. Speranță.

  2. Mângâiere.

  Într-un timp tot mai incert, într-o vreme în care orizontul timpului este sumbru, Cineva dă speranță. În secolul individualizării, Cineva empatizează cu tine. Ultimele cuvinte din verset arată clar intențiile pe care le are Creatorul cu tine pentru azi. Este locul unde se cere o colaborare divino-umană. El ar vrea să te ajute să fii tare în cuvinte și în ceea ce faci (fapte). Nu, nu să strigi tare, ci să ai acel mesaj actual de care cei din jur au nevoie. Poartă la tine vorbele bune și nu o să regreți niciodată! Nu ți se cere să-ți aduci aminte la zile mari că este momentul pentru gesturi de bine, ci acțiunile tale să fie îmbibate cu acest fel de a fi.

  Dănuț Alupoaie, Conducător de Club, Concești – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.