Articolul precedentZecimea
  Articolul următorÍtélet a második adventkor

  Tinere, fii un exemplu bun, oriunde și oricând!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  Ai fost vreodată pus în situația în care ți-ai dorit să faci ceva, dar nu ți s-a permis din cauză că erai prea tânăr? Nu ești singurul. La fel ca tine și tânărul Timotei a trecut pe acolo. Timotei trebuie să fi fost adolescent când Pavel l-a întâlnit la Listra, în jurul anului 45 d.Hr. Întâlnire în urma căreia Pavel a avut ocazia de a vedea în tânărul Timotei, a cărui credință era întemeiată pe Sfânta Scriptură (2 Timotei 3:15), un viitor conducător al bisericilor proaspăt înființate.

  Provocarea era imensă. Ce putea face Timotei, practic, pentru a dovedi credibilitate în ciuda argumentelor care se aduceau împotriva tinereții lui? Pentru a-l ajuta pe tânărul Timotei să dea dovadă de autenticitate în ceea ce dorea să implice, Pavel îi dă un sfat practic: fii un exemplu bun, oriunde și oricând! Tinerețea nu este o piedică în calea unei relații cu Dumnezeu, iar bătrânețea nu e garanția unei gândiri sănătoase şi a unei dedicări depline.

  Potrivit lui Pavel, oamenii trebuie examinați după caracterul lor, şi nu după norme arbitrare, ca de pildă vârsta. Chiar dacă Timotei era mai tânăr decât bătrânii pe care-i sfătuia, el putea să-și asume rolul unui lider matur, urmând cele cinci sfaturi pe care Pavel i le oferă: un exemplu în vorbire, confirmat prin purtare, care este inspirată prin dragoste, care, la rândul ei este luminată de credință, iar aceasta, în sfârșit, este păstrată prin curăție (în special puritatea sexuală).

  Viața exemplară a lui Timotei în aceste domenii putea să compenseze dezavantajul tinereții lui. Tinere, ce fel de exemplu ești tu în mijlocul familiei, bisericii şi societății unde trăiești? Nu uita, cine nu este un exemplu bun, este un exemplu rău. Înainte de a începe activitățile acestei zile, cere-I lui Iisus ca de azi înainte să se folosească de tinerețea ta pentru înaintarea împărăției Lui. Fii binecuvântat!

  Gavrilă Alexandru – Pastor stagiar, Începător – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...