Articolul precedentZece minute pauză
  Articolul următorAkik Őt általszegezték

  Tinerețe alături de bătrânețe și viață fără de prejudecăți

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  Vecina mea era o femeie de vreo 70 de ani. Obișnuia să fie foarte vocală când venea vorba de ceva care i se părea nedrept sau nejustificat. Ne-am apropiat când mi-a spus povestea chiriașului de dinaintea mea. O salutam când ne întâlneam și mai rămâneam la vorbă: familie, viață, Dumnezeu. Uneori, îi mai făceam cumpărături. Fratelui meu i se părea tare caraghios cum m-am împrietenit cu aceasta bătrână. Cum sănătatea a început să i se deterioreze, a început să meargă la investigații. Ultima dată când am văzut-o, pierduse în greutate și părea slăbită. Timp de o lună și jumătate nu am mai primit nicio veste de la ea. Așa că am sunat-o. Fără răspuns.

  După 2 săptămâni, am încercat încă o dată. La capătul firului era fiica vecinei mele. M-a întrebat cine o caută. Părea destul de reticentă în a crede că eu, care eram trădată de vocea mea tânără, puteam avea vreo legătură cu mama ei, o femeie în vârstă. Când i-am dat detalii, prin care și-a dat seama că nu eram vreo impostoare, s-a liniștit. Mi-a spus că mama ei nu mai mâncase de vreo săptămână și că își duce ultimele zile. Părea uimită că există cineva de vârsta mea care să fie interesată de o persoană în vârstă. Deși inițial mi-a zis că nu putea vorbi, după câteva minute de conversație, s-a dus spre mama ei și i-a strigat tare cine sunt (avea probleme cu auzul). Vecina mea a luat telefonul și, cu o voce slabă, m-a salutat. Pentru că era o femeie credincioasă, în felul ei, am asigurat-o că Dumnezeu este cu ea și că vreau să ne întâlnim în Cer.

  Luându-mi rămas-bun de la vecina mea, lacrimile mi-au inundat ochii, așa cum am simțit că s-a întâmplat și cu fiica dumneaei. Mi-a mulțumit pentru telefon, plină de emoție și ne-am despărțit sub asigurarea că Dumnezeu ne întărește în toate încercările noastre. Dragă explorator, anii tinereții sunt plini de frumusețe. Darurile cele mai de preț pe care le poți oferi celor din jur sunt prietenia ta, voioșia ta și exemplul tău în ascultarea de Dumnezeu. Tu cui îi poți însenina ziua azi?

  Andra Dârdală, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...