Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  De obicei ne plac modelele. Conștient sau nu, le avem în minte, le urmărim, le copiem în anumite aspecte…Fie că sunt personaje mai mult sau mai puțin cunoscute, există cel puțin o persoană pe care o admirăm.

  Dragă exploratorule, azi te invit să devii tu însuți un model. Ce zici? E greu? Sunt convinsă că ai prieteni care te admiră, ai familia care te iubește, ai profesori care te apreciază, dar pentru azi, te provoc la mai mult de atât…Să fii tu omul acela important din viața cuiva, să fii acel model de urmat. Când îți place un muzician, îl asculți ori de câte ori e posibil, poate îi copiezi coafura, stilul vestimentar, anumite expresii…

  Azi fii tu modelul! Fii tu o „pildă…în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” Azi, lasă-i pe alții să privească la tine și lasă-te descoperit în adevărata ta valoare. Folosește o vorbire aleasă și păstreaz-o, fii amabil și rămâi așa. Iubește și fără motiv, crede în fiecare clipă, ești curat…să nu te murdărești! Azi, dragul meu explorator, fii tu modelul! Sigur cineva te privește și vrea să fie ca tine! Azi, fii un exemplu! …și mâine!

  Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...