Fii tu modelul!

Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

De obicei ne plac modelele. Conștient sau nu, le avem în minte, le urmărim, le copiem în anumite aspecte…Fie că sunt personaje mai mult sau mai puțin cunoscute, există cel puțin o persoană pe care o admirăm.

Dragă exploratorule, azi te invit să devii tu însuți un model. Ce zici? E greu? Sunt convinsă că ai prieteni care te admiră, ai familia care te iubește, ai profesori care te apreciază, dar pentru azi, te provoc la mai mult de atât…Să fii tu omul acela important din viața cuiva, să fii acel model de urmat. Când îți place un muzician, îl asculți ori de câte ori e posibil, poate îi copiezi coafura, stilul vestimentar, anumite expresii…

Azi fii tu modelul! Fii tu o „pildă…în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” Azi, lasă-i pe alții să privească la tine și lasă-te descoperit în adevărata ta valoare. Folosește o vorbire aleasă și păstreaz-o, fii amabil și rămâi așa. Iubește și fără motiv, crede în fiecare clipă, ești curat…să nu te murdărești! Azi, dragul meu explorator, fii tu modelul! Sigur cineva te privește și vrea să fie ca tine! Azi, fii un exemplu! …și mâine!

Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video