Articolul precedentȘoferi începători
  Articolul următorA Bárány haragja

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  Una dintre cele mai frustrante experiențe pentru un copil (și perioada se poate întinde până în adolescență sau chiar prima tinerețe) este atunci când, știind că ai dreptate, având argumente și dovezi, nu ești crezut! Gestul în sine poate avea două cauze:

  1. Fie tu ai adus lucrurile în acest punct, prin purtarea ta încumetată, prin repetate încercări de a te justifica și a ieși „basma curată”, încât ceilalți nu mai pun preț pe vorbele tale, considerându-le simple elucubrații;

  2. Fie cel căruia încerci să-i atragi atenția, într-un anume fel este sceptic (apropos, astăzi este ziua internațională a celor sceptici!!!), cu atât mai mult cu cât are de a face cu un… puști, „neînțărcat”, care trebuie încă să mai învețe!

  Dacă te afli în scenariul 1, lucrurile sunt puțin mai dificile, adică vei avea nevoie de multă rugăciune, de o influență divină așezată peste duhul tău umilit și dornic de schimbare. Ceea ce, ca și caracteristică negativă, ai repetat și care ți-a intrat în „felul de a fi” trebuie, cu răbdare, dezburuienat cât mai curând. Fiecare clipă poate să însemne un pas ce poate fi prea departe…

  Despre scenariul 2 vorbește versetul de astăzi. Dacă vorbirea și purtarea ta sunt în curăție și dragoste, dacă ești încredințat că Dumnezeu ar aproba purtarea ta, pentru că a fost din inimă și cu bune intenții, atunci problema nu-ți mai aparține. Este modul minunat al lui Dumnezeu de a rezolva dilemele: a pus o Cruce, ca loc de întâlnire și de „răstignire” a lor.

  Despre Hristos stă scris că a impresionat pe cărturarii templului încă din fragedă pruncie. Și, ce ironie, poate aceiași care au fost marcați de capacitățile lui spirituale, peste ani se găseau în mijlocul huiduitorilor: „Răstignește-L!” Isus, Adevărul, a fost disprețuit. Nu face și tu aceeași greșeală. Primește-L și acceptă-L!

  Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...