Articolul precedentNota zece
  Articolul următorIsten ítélete és az armageddoni csata

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  Noi, tinerii, simțim adesea că ne este disprețuită tinerețea! De către cine? Culmea: de cele mai multe ori noi înșine ne prețuim insuficient, sau chiar deloc, tinerețea! Sunt sigură că te-ai confruntat și tu cu gândul „încă nu sunt pregătit să mă angajez în realizarea acestui obiectiv, poate peste câțiva ani; mai bine se ocupă altcineva, eventual un adult”! Doar pentru că suntem tineri, nu înseamnă că nu trebuie să avem un cuvânt de spus sau că nu putem oferi o mână de ajutor pentru a se realiza ceva în biserică. Așadar, nu lăsa pe nimeni să îți disprețuiască tinerețea, nici măcar pe tine!

  Cu toții avem modele, oameni pe care îi admirăm și sperăm ca într-o bună zi să devenim asemenea lor. La fel de adevărat și foarte provocator este că pentru unii oameni noi suntem un exemplu! Un gând onorant, nu-i așa? Dar cât de bine te cunoaște respectivul admirator? Știe cine ești, sau e fascinat de ceea ce pretinzi că ești? Știe cum vorbești cu oamenii la biserică, dar știe cum vorbești cu fratele tău acasă când nu te aude nimeni? Vede că la fiecare întâlnire de exploratori ești săritor și ajuți pe toată lumea, dar știe cum te comporți cu mama sau cu tatăl tău când aceștia îți cer ajutorul? El crede că ești un creștin bun, cu dragoste pentru Dumnezeu și pentru semeni, dar chiar ești așa? Vorbești despre puritate ca și cum ar fi un principiu pentru tine, dar cu toate astea îți expui creierul la vizionarea a tot felul de filme, la audiția unor melodii despre care ești conștient că au un impact negativ asupra ta, poate chiar te întovărășești cu persoane care nu te ajută să crești din punct de vedere spiritual, ci dimpotrivă, te îndepărtează de idealul divin.

  M-aș bucura să știu că nu ai probleme la niciunul dintre aceste capitole, ci ești o adevărată o pildă pentru credincioși! Dacă totuși ai probleme, din fericire pentru tine și pentru mine, Tatăl ceresc este mereu dispus să ne ierte și să ne schimbe, atât timp cât venim cu umilință înaintea Lui și cu dorința de a ne schimba. Nu uita, Dumnezeu este interesat de cine suntem, nu de ceea ce pretindem că suntem! Pe oameni îi putem păcăli, dar pe Dumnezeu niciodată. Fii autentic și fii un model!

  Sarah Ardelean, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Tinerețe alături de bătrânețe și viață fără de prejudecăți

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!