Un model autentic

Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

Noi, tinerii, simțim adesea că ne este disprețuită tinerețea! De către cine? Culmea: de cele mai multe ori noi înșine ne prețuim insuficient, sau chiar deloc, tinerețea! Sunt sigură că te-ai confruntat și tu cu gândul „încă nu sunt pregătit să mă angajez în realizarea acestui obiectiv, poate peste câțiva ani; mai bine se ocupă altcineva, eventual un adult”! Doar pentru că suntem tineri, nu înseamnă că nu trebuie să avem un cuvânt de spus sau că nu putem oferi o mână de ajutor pentru a se realiza ceva în biserică. Așadar, nu lăsa pe nimeni să îți disprețuiască tinerețea, nici măcar pe tine!

Cu toții avem modele, oameni pe care îi admirăm și sperăm ca într-o bună zi să devenim asemenea lor. La fel de adevărat și foarte provocator este că pentru unii oameni noi suntem un exemplu! Un gând onorant, nu-i așa? Dar cât de bine te cunoaște respectivul admirator? Știe cine ești, sau e fascinat de ceea ce pretinzi că ești? Știe cum vorbești cu oamenii la biserică, dar știe cum vorbești cu fratele tău acasă când nu te aude nimeni? Vede că la fiecare întâlnire de exploratori ești săritor și ajuți pe toată lumea, dar știe cum te comporți cu mama sau cu tatăl tău când aceștia îți cer ajutorul? El crede că ești un creștin bun, cu dragoste pentru Dumnezeu și pentru semeni, dar chiar ești așa? Vorbești despre puritate ca și cum ar fi un principiu pentru tine, dar cu toate astea îți expui creierul la vizionarea a tot felul de filme, la audiția unor melodii despre care ești conștient că au un impact negativ asupra ta, poate chiar te întovărășești cu persoane care nu te ajută să crești din punct de vedere spiritual, ci dimpotrivă, te îndepărtează de idealul divin.

M-aș bucura să știu că nu ai probleme la niciunul dintre aceste capitole, ci ești o adevărată o pildă pentru credincioși! Dacă totuși ai probleme, din fericire pentru tine și pentru mine, Tatăl ceresc este mereu dispus să ne ierte și să ne schimbe, atât timp cât venim cu umilință înaintea Lui și cu dorința de a ne schimba. Nu uita, Dumnezeu este interesat de cine suntem, nu de ceea ce pretindem că suntem! Pe oameni îi putem păcăli, dar pe Dumnezeu niciodată. Fii autentic și fii un model!

Sarah Ardelean, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor