Articolul precedentNota zece
  Articolul următorIsten ítélete és az armageddoni csata

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  Noi, tinerii, simțim adesea că ne este disprețuită tinerețea! De către cine? Culmea: de cele mai multe ori noi înșine ne prețuim insuficient, sau chiar deloc, tinerețea! Sunt sigură că te-ai confruntat și tu cu gândul „încă nu sunt pregătit să mă angajez în realizarea acestui obiectiv, poate peste câțiva ani; mai bine se ocupă altcineva, eventual un adult”! Doar pentru că suntem tineri, nu înseamnă că nu trebuie să avem un cuvânt de spus sau că nu putem oferi o mână de ajutor pentru a se realiza ceva în biserică. Așadar, nu lăsa pe nimeni să îți disprețuiască tinerețea, nici măcar pe tine!

  Cu toții avem modele, oameni pe care îi admirăm și sperăm ca într-o bună zi să devenim asemenea lor. La fel de adevărat și foarte provocator este că pentru unii oameni noi suntem un exemplu! Un gând onorant, nu-i așa? Dar cât de bine te cunoaște respectivul admirator? Știe cine ești, sau e fascinat de ceea ce pretinzi că ești? Știe cum vorbești cu oamenii la biserică, dar știe cum vorbești cu fratele tău acasă când nu te aude nimeni? Vede că la fiecare întâlnire de exploratori ești săritor și ajuți pe toată lumea, dar știe cum te comporți cu mama sau cu tatăl tău când aceștia îți cer ajutorul? El crede că ești un creștin bun, cu dragoste pentru Dumnezeu și pentru semeni, dar chiar ești așa? Vorbești despre puritate ca și cum ar fi un principiu pentru tine, dar cu toate astea îți expui creierul la vizionarea a tot felul de filme, la audiția unor melodii despre care ești conștient că au un impact negativ asupra ta, poate chiar te întovărășești cu persoane care nu te ajută să crești din punct de vedere spiritual, ci dimpotrivă, te îndepărtează de idealul divin.

  M-aș bucura să știu că nu ai probleme la niciunul dintre aceste capitole, ci ești o adevărată o pildă pentru credincioși! Dacă totuși ai probleme, din fericire pentru tine și pentru mine, Tatăl ceresc este mereu dispus să ne ierte și să ne schimbe, atât timp cât venim cu umilință înaintea Lui și cu dorința de a ne schimba. Nu uita, Dumnezeu este interesat de cine suntem, nu de ceea ce pretindem că suntem! Pe oameni îi putem păcăli, dar pe Dumnezeu niciodată. Fii autentic și fii un model!

  Sarah Ardelean, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...