Articolul precedentARO 10
  Articolul următorA végső harc jellege

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  George Washington Carver, cunoscut ca „omul arahidă”, s-a ridicat să vorbească membrilor obosiți ai Congresului din Washington. Aceștia auziseră multe discursuri în ziua aceea. Mulți din ei au răsuflat ușurați la gândul că dr. Carver era ultimul. Sperau să nu treacă mult peste cele 10 minute acordate.

  Dr. Carver a pus pe masă niște cutii, iar din ele a scos cerneală, ulei, vopsea, plastic, brânză, săpun și alte lucruri pe care el le făcuse din arahide. Timp de 2 ore i-a uimit pe ascultători, în timp ce vorbea despre cele peste 300 de produse pe care le-a obținut. El a explicat cum, din această neînsemnată plantă, s-ar putea face explozive, hrană, cosmetice și medicamente.

  Acultătorii erau uimiți! Însă mai uimitor decât produsele realizate din arahide, a fost ceea ce Dumnezeu a făcut în viața lui Carver. El s-a născut sclav la o fermă din Missouri și nimeni nu se aștepta să ajungă mai mult decât un muncitor obișnuit. Cu toate aceasta, când a murit, numele lui era cunoscut la nivel internațional. A fost răsplătit cu multe medalii, 18 școli îi poartă numele, iar Congresul american a hotărât o zi specială în onoarea lui. Aceste realizări au fost posibile pentru că tânărul Carver a crezut că nimic și nimeni nu are dreptul să-i disprețuiască tinerețea și originea. Nici chiar el! Carver a învățat singur să citească.

  A mers prima dată la școală la 14 ani, parcurgând pe jos 10 km și neavând bani ca să-și plătească taxele școlare. Însă nu s-a dat bătut. El credea că, dacă Dumnezeu i-a prilejuit ocazia, avea să-i dea și mijloacele necesare pentru a o folosi. Te simți dezavantajat? Se află vreun obstacol în calea succesului tău? Simți că nu ești prețuit de către cei din jurul tău? Aș vrea să nu uiți ceva: Cineva a dat totul pentru tine și te prețuiește foarte mult. Așadar, nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea! Nici măcar tu!

  Lizica și Olivian Huean, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...