Articolul precedentZece „așteptătoare”
  Articolul următor„Legyetek készen ti is!”

  Tinerețea este importantă

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

  De ce oare este scris cuvântul „tinerețea” și nu „copilăria” sau „bătrânețea”? Orice parte a vieții este foarte importantă și în oricare dintre ele poți avea diverse neplăceri. Multe lucruri pe care le faci când ești copil, le uiți. Ele au o amprentă asupra ta, însă datorită uitării ele sunt foarte puțin prezente în restul vieții. Activitățile și obiceiurile de la bătrânețe sau din perioada vârstei de adult sunt bine croite, sunt deja pe un făgaș pe care le poți gestiona doar în cadrul acestuia.

  Însă, tinerețea este cea mai vulnerabilă. Fiind la această vârstă, ai o mulțime de întrebări, posibilități și curiozități. Aceasta este perioada în care faci cele mai multe alegeri care va influența întreg parcursul vieții. Acesta este unul din motivele pentru care ți se atrage atenția, în mod special, la această parte a vieții. În continuare, textul spune „să fii o pildă pentru credincioși: – în vorbire (spune cuvinte doar de încurajare și apreciere) – în purtare (fă acele fapte pe care, peste 20 sau 30 de ani, nu le vei regreta) – în dragoste (iubește-L pe Isus, iar apoi vei ști cum să procedezi și cu cei din jur) – în credință (pune în practică învățăturile primite) – în curăție (respectă-ți sănătatea și valorile).

  Înainte să închei, vreau să-ți sugerez ceva: „Dacă nu ai un bătrân, să-ți cumperi”. Da, s-ar putea să te ajute, în înțelegerea profunzimii textului referitor la „tinerețe”, una sau mai multe discuții cu un bătrân. Lasă-te condus azi, în tinerețea ta, de Dumnezeu, pentru a putea fi o pildă pentru alții.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...