Articolul precedentZece boi grași
  Articolul următorAz igazak feltámadása

  Ce folos să am

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

  Ai spus vreodată: „De ce să citesc Biblia, că nu câştig nimic din ea”? Un băiețel iubea dulceața de căpșuni. Mama tocmai terminase de făcut dulceața şi a lăsat-o în cratiță să se mai răcească puțin. Mama i-a spus să nu pună mâna. Băiatul a rezistat o vreme, dar a pus degetul în dulceață şi a început să se bucure, până când a auzit-o pe mama sa venind.

  El a plecat repede de lângă cratiţă și a stat acolo încercând să pară nevinovat când ea a intrat. Mama lui a spus „Petrică, ai fost la dulceața de căpșuni?” O privi drept în ochi și spuse: „Nu”. Ea a repetat: „Petrică, ai fost la dulceaţă?” Ochii lui căzură la linia centurii ei, iar el a spus: „Nu”.

  A întrebat a treia oară, iar de data aceasta ochii lui au căzut şi mai jos, dar el a spus totuși: „Nu”. Ea a întrebat-o a patra oară: „Petrică, ai fost la dulceaţă?” De data aceasta ochii i-au căzut și mai jos, atât de jos încât s-a uitat chiar în mijlocul cămășii lui și a văzut o pată de dulceaţă de căpșuni. Așa funcționează asupra noastră citirea repetată a Cuvântului lui Dumnezeu, care ne determină să îl aplicăm la noi înșine.

  Prima dată spunem: „Acest lucru se aplică cu adevărat vecinului meu, care nu este bun. Mi-aș dori să-l citească! „ A doua oară spunem: „Acest lucru este bun pentru acei oameni răi”. A treia oară spunem: „Aș vrea ca şi colegii mei să citească asta! Ar îmbunătăți cu adevărat atitudinea lor.” A patra oară vedem pata de pe propria cămașă și spunem: „O, Doamne, trebuie să mă descurc cu propriul meu păcat!” Biblia ne prezintă situaţii de viaţă petrecute de alţii, pentru ca noi să fim mustraţi şi să ştim să facem alegerile bune în viaţă.

  Dacă te gândești: „De ce aș vrea să fac alegeri bune?“ răspunsul este: „Pentru că păcatul îți va ruina viața!” Biblia are puterea de a ne arăta păcatul din viața noastră și de a ne convinge că greșim. Doar dacă mărturiseşti păcatul și eşti atent să-l eviți în viitor, vei fi „desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

  Gusti Angheluță, Director Asociat Conferință – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...