myBible

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

În anii ’80, președintele de atunci al României, Nicolae Ceaușescu, topea hârtia a mii de Sfinte Scripturi, prefăcând-o în hârtie igienică. După Revoluție, Biblia a fost eliberată și ea, cunoscând o mare victorie, fiind răspândită în toată țara. Astăzi, poate stă cuminte undeva în raft, ascunsă sub un strat fin de praf. Bătălia pentru Scripturi s-a mutat în casa ta! (Din tainele Sfintelor Scripturi, pag. 7. www.tainedinscripturi.ro)

Știai că ÎMPĂRĂŢIA CERURILOR se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină? Omul care o găsește… de bucuria ei, se duce și vinde tot ce are și cumpără ţarina aceea. (Matei 13:44) Țarina reprezintă toată Scriptura, iar comoara ilustrează dragostea lui Dumnezeu pentru tine; atât de mult te iubește, încât a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca tu să crezi în El și să ai viață veșnică. (Ioan 3:16) Tu vrei să-L cunoști mai bine pe Dumnezeu?

El vrea să-L descoperi prin natura înconjurătoare, prin lecțiile pe care le înveți la școală, la biserică, la Școala de Sabat și la întâlnirile explo. S-a făcut cunoscut prin Fiul Său, în urmă cu 2000 de ani, când a venit pe Pământ și a locuit printre oameni. Și mai mult decât atât, pentru că te iubește, ți-a lăsat o scrisoare, Cuvântul Său, Biblia, toată Scriptura, ea îți va fi de folos, să te înveţe, să te mustre și să te îndrepte la nevoie, și să-ți dea înţelepciune.

Astăzi, în secolul XXI, ia-ți Biblia din raft, șterge stratul fin de praf de pe ea, deschide-o și caută-L pe ISUS HRISTOS, caută dragostea Lui, minunile și momentele de iertare a păcatelor oamenilor, povestirile și cuvintele de încurajare, viața Lui, și învățăturile, pentru a ști să trăiești cât mai frumos. După ce ai descoperit, nu trebuie să ții doar pentru tine comoara, împarte binecuvântările Bibliei care ți-au adus putere şi speranță și cu prietenii tăi.

Pentru că ești cu totul destoinic (greacă: exartizo – cu totul potrivit, corespunzător echipat), în bagajul pentru Împărăția Cerurilor, pune Biblia, și faptele bune te vor urma!

Gherghiță Adrian-Mihăiță, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video