Articolul precedentCele zece nevoi umane
  Articolul următorA feltámadás titkai

  Sabia Duhului Sfânt

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

  E. G. White spune că „cel mai bun serviciu pe care îl poate face un om al lui Dumnezeu, este să împartă binecuvântările Bibliei, care au adus o incomparabilă tărie și nădejde în propria sa viață”. Biblia este manualul omului pentru mântuire. Tot ce trebuie spus cu privire la răspunderea omului față de Dumnezeu, se găsește în Scriptură, pentru că de când a fost scrisă prima ei pagină, Biblia a avut puterea de a transforma viețile oamenilor. În anul 1547, a fost încoronat ca rege al Angliei, Eduard al VI-lea. .

  În ciuda faptului că a domnit doar șase ani, a reușit să ducă Anglia pe calea protestantismului. La încoronarea lui, arhiepiscopul de Canterbury, Thomas Cranmer, l-a rugat pe regele de doar nouă ani să urmeze exemplul lui Iosia, regele antic al lui Iuda: acela de a distruge idolatria și de a-l venera pe Dumnezeu. În ziua încoronării i s-au adus trei săbii, ca un simbol al celor trei regate pe care le avea Anglia atunci și pe care tânărul rege urma să le cârmuiască. „Mai lipsește o sabie!” a strigat regele în clipele încoronării. Toți curtenii s-au cutremurat la auzul acestor cuvinte.

  Atunci, regele a spus: „Mai lipsește Biblia, Sabia Duhului. Să o aduceți aici și să o puneți înaintea celor trei, căci fără această sabie, cuvântul lui Dumnezeu, nu voi putea cârmui împărăția”. Și de atunci, la încoronarea regilor Angliei, se află întotdeauna și Biblia, sabia Duhului Sfânt.

  Așa cum unui copil i se arată care sunt răspunderile fundamentale ale unui adult, tot așa și creștinul găsește în Scriptură principiile care îl vor ajuta să crească la „starea de om mare, la înălțimea lui Hristos.”

  Îți doresc, dragul meu, să lași Scriptura să te învețe să trăiești frumos. „Este folositor să însemnezi Biblia, dar este și mai folositor s-o lași pe ea să te însemneze.” (Anonim)

  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....