Sabia Duhului Sfânt

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

E. G. White spune că „cel mai bun serviciu pe care îl poate face un om al lui Dumnezeu, este să împartă binecuvântările Bibliei, care au adus o incomparabilă tărie și nădejde în propria sa viață”. Biblia este manualul omului pentru mântuire. Tot ce trebuie spus cu privire la răspunderea omului față de Dumnezeu, se găsește în Scriptură, pentru că de când a fost scrisă prima ei pagină, Biblia a avut puterea de a transforma viețile oamenilor. În anul 1547, a fost încoronat ca rege al Angliei, Eduard al VI-lea. .

În ciuda faptului că a domnit doar șase ani, a reușit să ducă Anglia pe calea protestantismului. La încoronarea lui, arhiepiscopul de Canterbury, Thomas Cranmer, l-a rugat pe regele de doar nouă ani să urmeze exemplul lui Iosia, regele antic al lui Iuda: acela de a distruge idolatria și de a-l venera pe Dumnezeu. În ziua încoronării i s-au adus trei săbii, ca un simbol al celor trei regate pe care le avea Anglia atunci și pe care tânărul rege urma să le cârmuiască. „Mai lipsește o sabie!” a strigat regele în clipele încoronării. Toți curtenii s-au cutremurat la auzul acestor cuvinte.

Atunci, regele a spus: „Mai lipsește Biblia, Sabia Duhului. Să o aduceți aici și să o puneți înaintea celor trei, căci fără această sabie, cuvântul lui Dumnezeu, nu voi putea cârmui împărăția”. Și de atunci, la încoronarea regilor Angliei, se află întotdeauna și Biblia, sabia Duhului Sfânt.

Așa cum unui copil i se arată care sunt răspunderile fundamentale ale unui adult, tot așa și creștinul găsește în Scriptură principiile care îl vor ajuta să crească la „starea de om mare, la înălțimea lui Hristos.”

Îți doresc, dragul meu, să lași Scriptura să te învețe să trăiești frumos. „Este folositor să însemnezi Biblia, dar este și mai folositor s-o lași pe ea să te însemneze.” (Anonim)

Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor