Împrietenește-te cu Biblia!

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

Anii aceștia de explorare în care te afli, când cercetezi și descoperi lumea, coincid cu perioada în care te îndrăgostești sau nu de lectură. Cu siguranță ați avut și voi de parcurs lecturi de vacanță sau de scris rezumate ale unor cărți, iar atitudinea pe care ați manifestat-o în fața acestor sarcini, a variat în funcție de cartea pusă în discuție. De ce? Nu sunt toate cărțile la fel, cu pagini, copertă, cotor și titlu? Nu. Categoric nu.

Între cititor și carte se stabilește o relație. Încă după lectura primelor pagini, cauți să te împrietenești cu personajele, pentru că ele definesc acel volum. Le localizezi pe harta minții tale în timp și spațiu, creând un pod între lumea ta și lumea lor. Apoi, descoperi treptat mesajul pe care autorul cărții îl are pentru tine. Aceste mesaje culese prin lectură se absorb în noi, determinând măsura în care ne atașăm sau nu de ceea ce citim.

De aceea, unii exploratori iubesc lecturile despre natură, alții preferă cărțile de aventură, în timp ce unii încă nu s-au întâlnit cu o carte de care să se simtă aproape. Acum înțelegi, probabil, de ce fiecare dintre noi prețuim diferit Sfânta Scriptură. Ceea ce este însă inedit la această Carte, este faptul că ea cuprinde subiecte variate și personaje din diferite culturi, epoci, toate reunindu-se într-o temă comună: dragostea lui Dumnezeu pentru tine.

Gândește-te puțin la relația ta cu Biblia…ai găsit în ea personaje care să te captiveze? Ai reușit să le plasezi în timp pe harta istoriei cunoscute de tine? Ai cules măcar un mesaj pe care dorește să ți-l transmită Domnul prin această carte? Indiferent care este acum răspunsul tău, să știi că Biblia pe care o ai pe raft nu este o carte oarecare. Lectura ei îți va descoperi o lume excepțională. Fiind scrisă în 1400 de ani, de către 66 de scriitori, rămâne totuși unitară, datorită faptului că este inspirată de Dumnezeu.

Așadar, dacă azi vrei mai mult, dacă dorești ceva cu adevărat inedit, deschide Scriptura și împrietenește-te cu ea!

Ilyés Márton, Master Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor