Articolul precedentZece negri mititei
  Articolul următorFelismerjük majd egymást

  Citește Biblia!

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

  Odată, un pastor misionar pe nume Roger Philips, a mers să îi învețe pe băștinașii din partea nepopulată a Africii despre Dumnezeu. Într-una din zile, Roger trebuia să meargă în două sate, dar necunoscând zona și-a spus că va ajunge înainte de lăsarea serii în cel de-al doilea sat.

  După ce și-a terminat predica și a răspuns întrebărilor băștinașilor, s-a decis că e timpul să plece, pentru ca noaptea să nu-l prindă pe drum. În graba lui, a uitat să se uite la ceas, așa că pe la jumătatea drumului și-a dat seama că începea să se întunece. Mai era destul de mult de mers și știa câte pericole se aflau în acea zonă, așa că s-a rugat și și-a amintit frumoasa promisiune din Biblie care se găsește în Psalmul 91 (îți recomand să îl citești și de fiecare dată când treci prin greutăți sau dezamăgiri să îți aduci aminte de el).

  După ce și-a terminat rugăciunea, a auzit răgetele unor lei în depărtare, dar a spus că ce va vrea Domnul, aceea să se întâmple. În câteva clipe a auzit sunete puternice de tropăit și a constatat că era înconjurat de 5 elefanți. Pe tot restul drumului, aceștia l-au ferit de leii care pândeau în întuneric.

  Când au auzit ce s-a întâmplat pe drum, acei băștinași au binecuvântat pe Dumnezeu, deoarece cunoșteau pericolele care erau pe drum iar în condiții normale, nu se putea ca pastorul să nu fi pățit nimic. Îți recomand să citești Biblia! Vei descoperi atâtea lucruri minunate în ea. Iar dacă vreodată vin încercări sau ești deznădăjduit, vei ști că Dumnezeu este mereu cu tine, să îți aline suferința.

  Andreea Toader, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...