Articolul precedentNumărul de telefon complet
  Articolul următorA boldog reménység

  Marele Îndreptar

  Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

  Se întâmpla într-o seară de toamnă, sezon în care se formează cel mai des ceața, când conduceam mașina dinspre Adjud spre casă. Fusesem împreună cu un grup de tineri să cântăm la o întâlnire de evangheliare. După ce am ieșit din oraș, ceața a început să devină tot mai densă. În timp ce înaintam cu grijă, în mașină s-a așternut liniștea. Dorind să văd cât mai bine, mi-am apropiat capul de parbriz și am continuat să conduc. Un sentiment ciudat punea tot mai mult stăpânire pe mine. Deși cunoșteam foarte bine drumul, din cauza ceții foarte dense, nu mai știam pe unde mă aflu. Nu-mi rămăsese de făcut nimic altceva decât să urmăresc marcajul de pe centrul drumului, și să citesc indicatoarele de pe margine, care anunțau trecerea prin diferite localități. În liniștea acelor momente, un gând a străfulgerat mintea mea: Așa este și în viață!

  Se întâmpla într-o toamnă, sezon în care se formează des ceața, când un grup numeros de credincioși din Statele Unite conștientizau în mod dureros că așteptările lor rămân neîmplinite. Crezuseră din toată inima că Isus va reveni pe norii cerului, pe 22 octombrie 1844. Ca urmare a convingerilor lor, investiseră totul în această așteptare. Iar acum, când ziua de 22 octombrie trecuse și răsărea soarele următoarei zile, ceața dezamăgirii se așeza tot mai dens în inimile lor.

  În ceața marii dezamăgiri din acea toamnă, mii de oameni și-au pierdut credința. Dezorientați, s-au distanțat unii de alții și de Dumnezeu. Între ei a fost un mic grup care nu s-a lăsat copleșit de ceața dezamăgirii. A continuat să studieze cu perseverență Sfânta Scriptură, înaintând prin ceața întrebărilor fără răspuns.

  Credincioși față de Cuvânt, au înaintat în studiu și au continuat drumul cercetării, urmărind marcajele Scripturii, care confirmau adevăruri vechi și îi conduceau către adevăruri noi. Și așa au ieșit la lumină. Așa este în viață. E ceață densă. Rămâi totuși credincios marcajelor inspirate și vei fi îndreptat către destinație!

  Iulian Condrachi, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...