Articolul precedentDespre numai zece oameni
  Articolul următorA Föld elnéptelenedik

  Continuă să fii bun

  Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)

  Organizam un festival de exploratori și mergeam la cumpărături alături de o echipă de lideri. Așa că am mers la Mall-ul cel mai apropiat și am luat câteva cadouri și mici pachețele cu desert pentru fiecare participant. Coșurile se umpluseră, așa că se vedea de la distanță că vom fi darnici.

  În parcarea auto, în drum spre mașină, ne-a întâmpinat o femeie care ne-a cerut bani. Ne-am uitat unul la celălalt și am luat o decizie: nu îi putem da bani, nu știm ce va face cu ei. Așa că ne-am gândit să îi dăm câte ceva de mâncare din cele cumpărate. Când i-am oferit acest pachet, femeia ne-a spus că nu îi trebuie pachetul, ci vrea bani. I-am cerut explicații să știm pentru ce îi trebuie bani, iar ea a început să vorbească foarte urât. Am încercat să aflăm cum o putem ajuta mai bine, dar ea continua să ne vorbească urât. Așa că a trebuit să urcăm în mașină pentru a pleca. Deși ne simțeam foarte rău la injuriile primite, totuși i-am lăsat pachetul, iar această femeie s-a dus și l-a aruncat în gunoi.

  Am rămas consternați la vederea acestui comportament. Atunci când te vei întâlni cu persoane care se manifestă nepotrivit, tu continuă să fii bun și să îți păstrezi atitudinea creștină chiar dacă alții nu apreciază acest lucru.

  Gusti Angheluță, Director Asociat Conferință – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...