Deturnări

Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)

Pe 29 octombrie 1998 un avion pornește cu 33 de pasageri la bord din Adana, Turcia către capitala Ankara. În timpul zborului, un pasager înarmat deturnează avionul și obligă echipajul să schimbe destinația către Lausanne, Elveția. Piloții mențin însă ruta inițială și reușind să îl păcălească pe terorist că opresc la Sofia, Bulgaria pentru realimentare, aterizează în cele din urmă la Ankara, unde dau alarma în aeroport. După câteva ore de tratative și eliberarea unui copil, trupele speciale reușesc să pătrundă în avion și ucid pe atacator. Nu s-au înregistrat alte victime.

Evenimente de felul acesta nu sunt puține: avioane care își schimbă destinația și sute de pasageri amenințați cu moartea de teroriști înarmați ce vor să obțină anumite revendicări. Aceste exemple ilustrează mesajul versetului de astăzi.

Asemenea unui avion ce zboară către destinație, și noi putem fi deturnați de teroriști. Altfel de teroriști. La început par inofensivi, chiar plăcuți: descoperiri în știință și tehnologie, manifestări ale artei, interacțiuni umane. Le oferim loc, încredere, atenție și ne bucurăm să zburăm împreună. Dar la un moment scot armele, provoacă teroare, pierderi materiale și pot schimba destinația vieții.

Așa că mare atenție la îmbarcare: când deschizi dispozitivul, când intri în conversație, când pui planul în aplicare, totul trebuie să fie curat pentru cei curați. Mintea, inima, simțămintele, trebuie să fie păzite. Analizează atent tot ce intră prin poarta ochilor, verifică sunetele ce pătrund prin urechi, nu căsca gura la orice idee, nu pleca la drum cu supărări, nemulțumiri sau dorință de răzbunare.

Alungă bârfele, vorbele urâte, poftele și alți asemenea teroriști. Destinația pe care o dorim și pe care Dumnezeu ne-o promite e una curată, pozitivă, foarte bună. Iar pentru a ajunge acolo pune filtru la check-in. Atenție la tot ce „piuie” Scriptura.

Dragoș Apostol, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor