Articolul precedentCe câini uriași?
  Articolul următorÎnșelat de zece ori

  Nod în papură

  Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)

  Ai încercat vreodată să convingi pe cineva de un lucru, neavând niciun rezultat? Cum te-ai simțit?
  Cu mulți ani în urmă am stat de vorbă cu un bărbat de mai multe ori,până la ore târzii, pentru a-l ajuta să renunțe la gândurile lui “critice” și să accepte un drum al unui om împăcat cu semenii și cu Dumnezeu.

  Am făcut acele vizite la invitația lui, când după vizita inițială mi-a spus că dorește un dialog și e dispus să renunțe la sine, dacă va fi convins că merită.  Într-o noapte pe la orele 2:00 mi-a spus: “Gata, sunt convins! Sâmbătă voi fi la biserică!”
  Am plecat plin de bucurie spre casă. Bucuria aceasta a ținut până sâmbătă, când el nu a venit la biserică. La prânz l-am vizitat, întrebându-l și de ce mi-a spus că va face un lucru pe care nu l-a făcut.

  Răspunsul lui: “Era 2 noaptea și trebuia să scap cumva de tine”. Apoi a continuat, spunându-mi tot aceleași motive pentru care prefera să nu se întoarcă la biserică.  Am plecat trist pentru că omul acela pretindea că Îl cunoaște pe Hristos, dar nu prețuia învățăturile sale curate.  Refuza să uite, nu dorea să ierte și nu părea deloc deranjat că în joc era chiar mântuirea sa.
  De atunci mă frământ cu o întrebare: Cum poate cineva care spune că Îl iubește pe Dumnezeu, să aibă un comportament urât față de cei din jur?

  Singurul răspuns pe care îl găsesc este că ei se ancorează greșit. Dă-mi voie să îți explic prezentând opusul. Citește te rog Psalmul 1.
  Psalmul 1 prezintă o concluzie des neglijată: “Ferice de omul care își găsește plăcerea în Legea Domnului și zi și noapte cugetă la Legea Lui!”

  Te întreb: ce se întâmplă dacă ești ancorat în valorile și învățăturile lăsate de Dumnezeu? Vezi lumina luminând chiar și în întuneric.
  Ce se întâmplă atunci când ești ancorat greșit?

  “Nimic nu este curat”. Adică și cele mai curate intenții sunt interpretate greșit.

  Te provoc să meditezi la acest text și pentru că e Sabat, te îndemn: Fii un pom sădit lângă Isus! Iar azi, de va veni ispita, nu căuta nod în papură, ci gândește curat!

  Benjamin Stan
  Director exploratori, Uniunea de Conferințe

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...