Adevăratele comori

  Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Evrei 13:5)

  Pe timpul Domnului Hristos, iubirea de bani a fost pasiunea cea mai mare a iudeilor. Deși a muncit din greu ca tâmplar pentru a se întreține, scopul principal pentru care a trăit Domnul Isus a fost cu totul altul. El nu și-a propus niciodată să devină bogat. El s-a născut într-o iesle, în familia săracă a lui Iosif și a Mariei, deși s-ar fi putut naște în palatul unui rege bogat. Viața Lui de pe pământ este o chemare permanentă la modestie, simplitate și cumpătare.

  Din păcate, puțini îi urmează îndemnurile. Foarte mulți oameni se străduiesc să devină bogați. Unii chiar reușesc, dar cu cât efort și nu de puține ori cu multe compromisuri. Știai că astăzi, cei mai bogați 26 de oameni ai lumii deţin tot atât de mulţi bani precum 3,8 miliarde dintre cei mai săraci pământeni și că aproape un miliard de oameni suferă de foame? 1,4 miliarde de oameni nu au acces la energie electrică, circa 880 de milioane de persoane trăiesc fără apă potabilă, în jur de 100 de milioane de oameni trăiesc cu 1,90 dolari pe zi (prețul unei sticle cu suc), iar la fiecare 5 secunde cel puțin un copil moare de foame.

  În fața acestor realități se ridică mai multe întrebări: Este Dumnezeu onorat atunci când îmi propun să devin bogat? Îi ajut pe săraci atunci când am ocazia? Caut eu mai întâi împărăția lui Dumnezeu, după cum ne-a îndemnat Domnul Isus?

  Te îndemn să meditezi serios la aceste întrebări și nu uita ce a spus Mântuitorul: „Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră” – (Matei 6:19-21)

  Julien Gheorghe, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....