Articolul precedentCeasul al unsprezecelea
  Articolul următorA megváltottak öröme

  Câștig în pierdere

  Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Evrei 13:5)

  Ați văzut vreun copil care plânge pentru că mama lui i-a dat altcuiva jucăria lui preferată? Da, știu, voi nu vă mai purtați așa. Dar: „Mami, și eu vreau telefon (pantalon, pulover, pantofi…) cum are colegul meu de clasă!” sună cunoscut, nu? Oare poate fi cineva fericit, chiar dacă hainele sale nu sunt la modă sau chiar sunt foarte modeste? Ba chiar și hrana e la fel… Îmi amintesc de un coleg de la facultate, trăia numai cu pâine și apă, ca să poată plăti taxa de școlarizare, dar era mulțumit. Este o calitate foarte importantă și nu o poți despărți de atitudinea altruistă. Familia noastră a trecut printr-o experiență interesantă. Era o perioadă mai dificilă din punct de vedere economic. Abia ne mai rămânea de cheltuit, după ce am plătit chiria și facturile.

  Fetele, soțul și cu mine trăiam foarte simplu. Lucram ca profesoară și într-o zi mergeam să scot de la bancomat banii pentru navetă. 200 de lei este o sumă modestă, dar aveam nevoie să cumpăr hrană. Mergând spre casă, am auzit o voce cunoscută. Era o mămică cu mai mulți copii din comunitate. Știam că soțul ei este foarte bolnav. Plecase să vândă niște haine, ca să cumpere pâine pentru familie, dar fără succes. Mi-a venit un gând: „nu e întâmplător că tocmai acum am primit banii!” Instinctiv i-am întins măna și i-am dat toți banii. N-am să uit ochii plini de lacrimi de recunoștință. În ziua respectivă am pregătit un prânz foarte modest, dar cu toții eram mulțumiți.

  După masă am vizitat „bunica” noastră. Ea era vecina în vârstă, care îndrăgea fetițele noastre și petrecea mult timp cu noi. În timp ce o ajutam cu treburi simple prin apartament, vorbeam despre credința în Dumnezeu. Înainte ea era atee. La plecare mi-a dat un „mic cadou”, spunând că apreciază foarte mult ceea ce primește de la noi și a insistat s-o primesc. Știți ce era înăuntru? 600 de lei. Ne-a uimit pe toți modul în care Domnul ne-a purtat de grijă zi cu zi. El nu ne va părăsi!

  Kristóf Mária, Master Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....