Articolul precedentApollo 11
  Articolul următorAz Atya és a Fiú szeretete

  Generozitate

  Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Evrei 13:5)

  Cuvântul „generozitate” în latină înseamnă „de viță nobilă”. Despre generozitate învățăm încă de mici copii. Când ne naștem, intrăm în această lume cu mâinile goale și complet neajutorați. Numai datorită Tatălui ceresc și a generozității părinților am ajuns ceea ce suntem. Pelicanul este un exemplu extraordinar de generozitate. Întotdeauna el dăruiește respect partenerului. Atunci când se apropie de cuib, își salută cu o plecăciune a capului, surata. Grija și protecția ouălor de razele soarelui, de răcoare sau de alte păsări lacome, își merită tot respectul.

  După clocirea ouălor, puii sunt hrăniți cu multă generozitate. Ei mănâncă atât de mult, încât atunci când părăsesc cuibul, ajung să cântărească cu 20% mai mult decât părinții lor. Pelicanii dăruiesc și altora, chiar și dușmanilor.

  Odinioară, pescarii leneși obișnuiau să prindă un pelican și să-l lege de un țăruș cu o sfoară de picior. Când alți pelicani zăreau pe unul de-al lor în nevoie, îi aruncau din zbor pește pentru a se putea hrăni. Deși vedeau că peștele era luat de pescar, pelicanii continuau să arunce prizonierului cât timp acesta rămânea legat de țăruș. Un pelican prinde pește scufundându-se în apă, cu ciocul deschis, lăsând să i se umple punga atașată de cioc cu aproape 10 litri de apă. Ca să poată înghiți peștele, pelicanul trebuie să lase să se scurgă apa. De multe ori, vreun pescăruș lacom îi fură prada din cioc. Cu toate că un astfel de comportament ar trebui pedepsit, pelicanul nu ripostează și nici nu încearcă să se răzbune. El continuă răbdător să prindă și mai mult pește, chiar dacă, de multe ori, sfârșește să hrănească un alt pescăruș.

  Să nu uităm că Tatăl nostru Cel Ceresc este sursa binecuvântărilor noastre. Făgăduința că nu vom fi uitați și părăsiți de El ne aduce aminte că suntem de viță nobilă. Fii binecuvântat!

  Eduart Tilihoi, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....