Articolul precedentExplorator la unsprezece ani
  Articolul următorVégre otthon!

  Gestionarea binecuvântărilor

  Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Evrei 13:5)

  Indiferent de vârstă, banii reprezintă o necesitate a existenței în societatea actuală – absolut tot ceea ce am nevoie pentru a viețui, are la bază banul: hrana, apa, îmbrăcămintea, locuința, produsele de întreținere a sănătății, educația, se cumpără cu bani.

  Banul în sine nu este un lucru rău, ci iubirea de bani este un aspect rău. Dacă banul devine scopul meu în viață și acționez indiferent de consecințe ca să am mai mulți bani, atunci direcția mea este greșită. Direcția corectă este stabilirea obiectivelor vieții mele, apoi identificarea soluțiilor pentru atingerea acestor obiective și ulterior un plan de acțiune, care implică și gestionarea eficientă a veniturilor sau obținerea de venituri suplimentare.

  Un exemplu: dacă obiectivul meu este specializarea în domeniul de prim-ajutor, una dintre soluții este participarea la o tabără de instruire. Calculez ce sumă de bani trebuie să economisesc lunar sau ce sumă de bani aș putea să câștig în plus, printr-un venit suplimentar. Textul biblic mă îndeamnă spre ideea de mulțumire cu ceea ce am, în sensul recunoștinței la adresa lui Dumnezeu pentru tot ceea ce îmi oferă. A nu se interpreta ca fiind un îndemn la plafonare în ceea ce privește câștigarea banilor. Banii vin către mine ca urmare a valorii pe care o ofer celorlalți.

  Cu cât aduc mai multă valoare, cu atât obțin venituri mai mari. Făgăduința lui Dumnezeu de la final este apogeul textului biblic. Tot ceea ce decidem să facem în această viață pentru noi și pentru ceilalți, cu scopul de a adăuga valoare, este binecuvântat de Dumnezeu: construirea caracterului, creșterea în cunoștințe și în credință, proiectele pentru creșterea celorlalți, dezvoltarea personală și profesională și alte laturi similare.

  Te invit să iei cel puțin o decizie astăzi: o decizie de gestionare eficientă a banilor în vederea atingerii unui obiectiv / recunoștința zilnică pentru tot ceea ce suntem, facem și avem / încrederea deplină în făgăduința lui Dumnezeu, indiferent de circumstanțe.

  Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....