De vorbă cu știința și înțelepciunea

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

  Un băiat sta pe o bancă, în parc, cu Biblia deschisă și Îl lăuda pe Dumnezeu cu voce tare. Un tânăr, care de curând terminase ceva studii universitare, trecu pe acolo. Simțindu-se plin de înțelepciune și fiind foarte dispus să-și arate cuiva cunoștințele, se opri și-l întrebă pe băiețel care era sursa acelei bucurii nestăpânite. Băiatul plin de entuziasm zise:

  – Domnule, nu cred că aveți idee ce poate Dumnezeu să facă. Tocmai am citit că a despărțit Marea Roșie în două, a oprit valurile, ca să lase poporul Israel să treacă pe uscat prin mijlocul mării.”

  Tânărul zâmbi cu subînțeles și se așeză pe bancă lângă băiat, să-i explice „realitatea” miracolelor din Biblie, și zise:

  – Lucrurile astea se explică ușor. Învățații moderni ne spun că Marea Roșie n-a fost mai adâncă de 30 cm în porțiunea respectivă, așa că n-a fost nici o problemă pentru israeliți să treacă pe acolo. Fața băiatului a devenit gânditoare. Privea când la tânăr, când la Biblie. Tânărul, mândru de înțelepciunea lui, a zâmbit băiatului și s-a ridicat să plece. Dar nu a făcut decât 2 sau 3 pași când,din nou, băiatul lăuda pe Dumnezeu. Tânărul s-a întors spre băiat să-l întrebe ce s-a întâmplat. Băiatul a zis:

  – Imaginați-vă cât de Atotputernic este Dumnezeu, încât a reușit să înece toată armata Egiptului într-o apă adâncă de numai 30 cm! 

  „Există o dovadă care este la îndemâna tuturor, și anume dovada experienței. Dumnezeu ne invită să experimentăm realitatea Cuvântului Său… În loc de a ne baza pe cuvântul altora, să gustăm și să vedem noi înșine ce bun e Domnul. El declară: „Cereți și veți căpăta.” Roagă-te pentru înțelepciunea de a rezolva problemele vieții cu tact.” CCH

  Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...