De vorbă cu știința și înțelepciunea

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

Un băiat sta pe o bancă, în parc, cu Biblia deschisă și Îl lăuda pe Dumnezeu cu voce tare. Un tânăr, care de curând terminase ceva studii universitare, trecu pe acolo. Simțindu-se plin de înțelepciune și fiind foarte dispus să-și arate cuiva cunoștințele, se opri și-l întrebă pe băiețel care era sursa acelei bucurii nestăpânite. Băiatul plin de entuziasm zise:

– Domnule, nu cred că aveți idee ce poate Dumnezeu să facă. Tocmai am citit că a despărțit Marea Roșie în două, a oprit valurile, ca să lase poporul Israel să treacă pe uscat prin mijlocul mării.”

Tânărul zâmbi cu subînțeles și se așeză pe bancă lângă băiat, să-i explice „realitatea” miracolelor din Biblie, și zise:

– Lucrurile astea se explică ușor. Învățații moderni ne spun că Marea Roșie n-a fost mai adâncă de 30 cm în porțiunea respectivă, așa că n-a fost nici o problemă pentru israeliți să treacă pe acolo. Fața băiatului a devenit gânditoare. Privea când la tânăr, când la Biblie. Tânărul, mândru de înțelepciunea lui, a zâmbit băiatului și s-a ridicat să plece. Dar nu a făcut decât 2 sau 3 pași când,din nou, băiatul lăuda pe Dumnezeu. Tânărul s-a întors spre băiat să-l întrebe ce s-a întâmplat. Băiatul a zis:

– Imaginați-vă cât de Atotputernic este Dumnezeu, încât a reușit să înece toată armata Egiptului într-o apă adâncă de numai 30 cm! 

„Există o dovadă care este la îndemâna tuturor, și anume dovada experienței. Dumnezeu ne invită să experimentăm realitatea Cuvântului Său… În loc de a ne baza pe cuvântul altora, să gustăm și să vedem noi înșine ce bun e Domnul. El declară: „Cereți și veți căpăta.” Roagă-te pentru înțelepciunea de a rezolva problemele vieții cu tact.” CCH

Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video