Articolul precedentCheia de 11
  Articolul următorA megváltottak jutalma

  Cum putem să cerem în așa fel ca și să primim?

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

  Când a fost ultima oară când ai cerut ceva de la Dumnezeu? Care este lucrul pe care l-ai cerut? Ai primit răspuns la cererea ta? Dumnezeu ne îndeamnă să avem curaj pentru a cere de la El. Totuși, de ce ni se pare că El nu răspunde întotdeauna la cererile noastre? Iată câteva idei asupra cărora poți medita atunci când vrei să ceri și să primești ceva de la Dumnezeu:

  1. Recunoașterea. Trebuie să recunoaștem că atingerea scopurilor noastre și bunăstarea personală nu depind numai de noi, ci și de Dumnezeu: avem nevoie de ajutorul lui. Cel care își recunoaște lipsurile / deficiențele și propriile limite, este un om înțelept.

  2. Ioan 15:7 „Dacă rămâneți în Mine, și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea, și vi se va da.” – ni se dă orice, dacă aceasta este în acord cu voia Lui. De exemplu, dacă ai cere o cutie cu ciocolata ta preferată de la Dumnezeu pentru tine însuți, nu cred că ar fi în acord cu voia Lui, pentru că aceasta ar dăuna sănătății tale.

  3. A cere cu credință – trebuie să credem că ceea ce cerem, este în acord cu voia lui Dumnezeu și că El este capabil să ne dea. Cu siguranță, El nu ne va întoarce spatele dacă îi adresăm cererea noastră ,printr-o credință sinceră, autentică și trăită.

  4. Condiția acceptării este renunțarea. Din cauza păcatelor, rareori observăm binecuvântările lui Dumnezeu. Deși El ne oferă, noi adesea nu acceptăm binecuvântarea. Să ne imaginăm că strângem ceva în pumnul nostru. Până ce nu deschidem și nu lăsăm obiectul strâns, nu putem să primim nimic altceva. Adică până ce nu renunțăm la opiniile și experiențele restrânse, la voința noastră arbitrară și la egoismul nostru, nu putem accepta binecuvântările lui Dumnezeu: voia Lui, sfaturile Lui, dragostea Lui. Nu uita: Dumnezeu te iubește și abia așteaptă să-ți poată oferi binecuvântările Lui! Îndrăznește să ceri!

  Ferencz-Zorgel Botond, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...