Articolul precedentUnsprezece lebede salvate
  Articolul următorJog az élet fájához

  Înțelepciune

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

  Cine nu-și dorește să fie înțelept? Toți oamenii doresc înțelepciune, dar fiecare o caută în surse diferite și constată la un moment dat că de fapt nu au făcut altceva decât să acumuleze cunoștințe. Dar înţelepciunea este capacitatea de a folosi cu succes cunoştinţa. Filozoful roman Seneca spunea: „Înţelepciunea nici nu se împrumută nici nu se cumpără…” Ea este darul lui Dumnezeu pentru cel care o dorește și o cere. Fiecare individ ar trebui să caute întelepciunea lui Dumnezeu. Dacă ne întoarcem inima spre El și dăm voie Cuvântului Său să ne îndrume, vom trăi o viață înconjurată de dragostea și înțelepciunea lui Dumnezeu. „Începutul înţelepciunii, primul pas spre înţelepciune, este frica de Domnul”, ne  spune Domnul, în Proverbele 9:10.

  Teama de Dumnezeu este esența adevăratei înţelepciuni. A ne teme de Dumnezeu înseamnă să ne supunem Lui, cu reverență, respect şi încredere. O asemenea teamă este sănătoasă şi reprezintă o forţă extraordinară pentru cel ce o are. Înţelepciunea divină nu există fără umilinţă şi modestie. Dacă suntem umili şi modeşti, vom recunoaşte că nu le ştim pe toate, că nu avem întotdeauna dreptate, că trebuie să ne încredem în Dumnezeu în toate lucrurile.

  Dumnezeu oferă cu plăcere înţelepciune celor cu o inimă umilă. Înţelepciunea lui Dumnezeu este revelată în Cuvântul Său. Pentru a dobândi această înţelepciune, trebuie să depunem eforturi, căutând-o acolo. Rugăciunea. Dacă îi cerem cu sinceritate, înţelepciune lui Dumnezeu, el ne-o va da cu generozitate. Rugăciunile noastre, pentru a primi ajutorul Duhului Sfânt, nu vor rămâne fără răspuns. Iar Duhul Sfânt ne va îndruma să găsim în Cuvântul lui Dumnezeu acele comori ale înțelepciunii de care avem nevoie pentru a putea lua decizii înţelepte.

  Sorin Bălăceanu, Master Ghid – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....