Articolul precedentAsociația 11even
  Articolul următorA szivárvánnyal körülvett trón

  Ai curaj sa ceri

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

  Când eram de vârsta exploratorilor, undeva prin clasa a cincea, aveam un coleg care povestea mereu cum se cațără pe stâncile din Munții Rarău. Tare mult îmi doream să fac și eu același lucru. În fiecare zi îl rugam să mă învețe și pe mine cum e cu alpinismul, ca să mă pot cățăra și eu pe Pietrele Doamnei. Răspunsul lui venea de fiecare dată: „Tu nu poți pentru că ești fricos!”. Mă resemnam, pentru că nu eram un mare curajos. În fiecare luni ascultam cum se lăuda cu grozăviile lui din duminica ce tocmai trecuse. Am crescut. Am început să colind munții, dar de cățărat nu mă apropiam. Știam că nu pot. Sunt fricos. Până când m-am înscris la o școală de alpinism și am descoperit că pentru a fi un bun alpinist în viață, trebuie să ai și o doză de frică.

  Tocmai frica aceasta te protejează și te aduce din nou cu picioarele pe pământ. Am învățat cățăratul pe stâncile înalte din Munții Bucegi. Am dobândit suficient curaj pentru acest sport. Dar mi-am păstrat doza de frică. Ce este mai interesant, e faptul că atunci când m-am întâlnit cu fostul meu coleg „curajos” și l-am invitat la o cățărare pe stâncile din Munții Rarău, mi-a spus că el are rău de înălțime, că nu s-a cățărat niciodată, ci doar brava când era copil. Acum am înțeles de ce nu dorea să mă învețe cățăratul și pe mine.

  Dragul meu, îți lipsește înțelepciunea? Vrei să fii la fel de deștept ca tovarășii tăi? Ai grijă unde o cauți, la cine o ceri. Doar unul singur poate să ți-o dea: Dumnezeu. Ai curajul să o ceri doar de la El. El dă cu îndestulare, fără mustrare și fără să te umilească. Întâlnește-te chiar acum cu El și vei străluci! Informații pot oferi mulți și multe, dar înțelepciunea doar El poate să ți-o dea. Cere-o!

  Marin Chirileanu, Master Ghid, Vatra Dornei – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....