Clopoțica

Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

Aseară eram prin curte, plantând niște copaci, când o văd pe pisicuța mea, Clopoțica, umblând țanțoșă cu ceva în gură. Am privit-o mai atent, curioasă să văd ce se întâmplă. Deodată am înlemnit! Avea în gură un pui de vrabiuță, care se zbătea și piuia încetișor! Eram sigură care urma să fie intenția ei așa că am strigat:

– Clopoțica, pune-o jos!

Nimic! Văzând că am gânduri serioase în legătură cu cina ei, Clopoțica a început să alerge spre grădină. Am lăsat sapa jos și m-am dus după ea. Eram hotărâtă să scap puiul de vrabie…dacă mai era viu! Când a văzut că alerg după ea, cred că s-a speriat de hotărârea mea, a lăsat puiul jos și a fugit mai departe (bine că am o pisică ascultătoare și cam grasă ca să se cațere atât de repede!). Am luat puiul în brațe. Era viu, dar rănit. L-am dus în casă, i-am pus medicamente pe zgârieturile făcute de dinții pisicii și l-am lăsat la căldură peste noapte. În dimineața aceasta, puiul TRĂIA… și într-un moment de neatenție, a zburat pe ușă și dus a fost! Eram fericită! În acel moment m-am gândit la mine. De multe ori, diavolul caută să mă prindă și chiar reușește să producă răni. Însă Domnul este acolo, gata să mă scape și să-mi dea viață. Trebuie doar să am încredere în El și să vreau să fie Prietenul meu. Atâta timp cât stau aproape de Isus, rugându-mă, studiind, având grijă de caracterul și comportamentul meu, diavolul nu-mi poate face rău. Această promisiune este valabilă și pentru tine! Veghează lângă Isus și totul va fi bine!

P.S. Astăzi este Ziua Murăturilor, așa că îi voi da pisicii să mănânce niște murături în loc de mâncare. Să nu uite niciodată de pozna pe care a făcut-o! E bine, nu-i așa?

Mădălina Lupoaia, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor