Cea mai mare frică

Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

Îmi amintesc cu plăcere de un episod din copilăria mea, petrecut într-o zi de Sabat la biserică. Cu toate că mai aveam și alte preocupări în momentul în care cineva predica, de fiecare dată încercam să fiu atent la cine vorbește. O predică mi-a atras mai mult atenția, atunci.

Îmi amintesc de ilustrația unui pastor, care spunea că nu ne plac predicile lungi, că suntem deseori plictisiți sau ne ocupăm cu alte lucruri, în timp ce altcineva predică. Pastorul respectiv ne-a propus atunci un exercițiu de imaginație și ne-a zis să ne gândim cum am reacționa dacă am ști că pe strada bisericii există un leu care se plimbă liber și din când în când mai atacă oamenii. Răspunsul a venit tot din gura lui și a precizat cu toată siguranța că membrii prezenți la biserică, auzind această veste, cu siguranță ar închide atât poarta bisericii, cât și ușa și i-ar spune fratelui pastor să predice liniștit, până ce pleacă leul sau vine cineva să-l captureze.

Cu siguranță, fiecare dintre noi ne-am înspăimântat cel puțin o dată la gândul de a ne întâlni în realitate cu această fiară, supranumită și regele animalelor. Această frică este una care aduce înaintea noastră un pericol imaginar. Însă pericolul real este acela că adevăratul leu, și anume diavolul, nu ne așteaptă să mergem noi la el, ci dă târcoale, ne urmărește, analizează, ne caută și mai apoi ne alege în momente în care suntem singuri și descurajați, să ne separe de prieteni, familie sau biserică.

Dorința mea cea mai mare, cât și rugăciunea mea, este să realizăm cu seriozitate ce probleme majore avem și cum le putem depăși, deoarece în fiecare zi, pentru noi se dă o bătălie. Și această bătălie va fi câștigată atât prin Persoana care ne caută și ne găsește prima dată, cât și prin disciplina noastră de a evita întâlnirea cu leul care răcnește și caută pe cine să înghită.

Ștețco Cătălin, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video