Cu Domnul meu!

  Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

  Ați putea spune: „Acest text se cam potrivește oamenilor mari, adulților, nouă mai puțin…ei trebuie să fie atenți la viața de credință, cum s-o trăiască…noi, exploratorii, acum învățăm…!” Să fie oare adevărat? Diavolul face selecții? Un leu care răcnește este un animal furios și sunetul lui se aude de la mare distanță, ar sfâșia tot ce prinde în cale. Imaginați-vă că cel rău este atât de furios și „răcnește”, țipă, își caută prada. Și te poate întâlni pe tine – singur, fără protecție, fără arme de apărare – te poate sfâșia într-o clipă. Sau te poate întâlni pe tine, de mână cu Marele Protector, Cel care închide gura leilor și care l-a apărat pe Daniel de furia și foametea lor. În aceste condiții, „leul” nu are nicio putere, nu poate nici să te atingă pentru că ești protejat. În umblarea ta zilnică, nu L-ai uitat pe El să îl chemi să te însoțească.

  Ai vegheat zilnic și ai făcut ca Scriptura să nu fie doar o altă carte în biblioteca ta. Ai avut grijă ca în momentele tale de seară, să nu te cufunzi în fața unui ecran, ci să fii treaz, pentru a purta o discuție cu Prietenul tău, Isus. Dragă exploratorule, poate azi, în timp ce pleci de acasă, vei întâlni „leul” furios, care răcnește. Arată-i că nu ești singur și fără putere, arată-i cine e cu tine, demonstrează că ai stat treaz în rugă și ai vegheat Cuvântul Sfânt! Înfruntă-l cu putere pentru că tu nu ești singur!

  Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...