Articolul precedentDoar 11 linii de cod
  Articolul următorA győztes lélek jutalma

  Cea mai bună apărare este…EL!

  Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

  O vorbă cunoscută spune că „cea mai bună apărare este atacul”. Ce faci însă, atunci când nu te poți apăra astfel? Să fii atacat fără posibilitatea de a răspunde folosind aceeași metodă a adversarului, chiar dacă poate părea nedrept, este cât se poate de real! Conform imaginii ilustrate de Petru, ar fi chiar absurd să ai pretenția să alungi leul folosind tactica lui – răcnetul. Iar dacă leul e o provocare care ne depășește, imaginează-ți cum este el, înșelătorul!

  În 1896 Norman „Kid” McCoy era campion mondial la box. În una din luptele lui s-a confruntat cu un boxer surd. Când și-a dat seama de asta, a gândit un plan pentru a termina lupta rapid. Aproape de finalul celei de-a treia runde McCoy s-a oprit, a lăsat brațele jos și a arătat spre colțul adversarului său, sugerând că a sunat clopoțelul. Adversarul, văzând aceste gesturi, a crezut că runda s-a încheiat și s-a întors spre colțul lui pentru odihnă. În acel moment McCoy a profitat de neatenția acestuia și s-a năpustit asupra lui, câștigând prin KO. Nu a fost corect, dar a câștigat! În lupta cu Satana nu îți permiți timpi morți. Nu ai luxul timpului de odihnă. Adversarul nostru este atât de abil, încât într-o fracțiune de secundă de neatenție, ne poate doborî. Ca să-l învingi, nu poți folosi aceeași tactică. Nu îl poți surprinde cu nimic. Singura armă eficientă împotriva lui este contemplarea! Nu a metodelor lui, ci a puterii lui Dumnezeu. Înainte să ne avertizeze asupra atacului diavolului, Petru ne spune: „aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi” – 1 Petru 5:7. Adevărata luptă nu e împotriva lui Satana, ci de a avea ochii mereu îndreptați spre Isus. El ne apără! Tot el ne asigură biruința! Gândește-te astăzi la EL. Privește-L și vei fi de neînfrânt!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...