Cea mai bună apărare este…EL!

Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

O vorbă cunoscută spune că „cea mai bună apărare este atacul”. Ce faci însă, atunci când nu te poți apăra astfel? Să fii atacat fără posibilitatea de a răspunde folosind aceeași metodă a adversarului, chiar dacă poate părea nedrept, este cât se poate de real! Conform imaginii ilustrate de Petru, ar fi chiar absurd să ai pretenția să alungi leul folosind tactica lui – răcnetul. Iar dacă leul e o provocare care ne depășește, imaginează-ți cum este el, înșelătorul!

În 1896 Norman „Kid” McCoy era campion mondial la box. În una din luptele lui s-a confruntat cu un boxer surd. Când și-a dat seama de asta, a gândit un plan pentru a termina lupta rapid. Aproape de finalul celei de-a treia runde McCoy s-a oprit, a lăsat brațele jos și a arătat spre colțul adversarului său, sugerând că a sunat clopoțelul. Adversarul, văzând aceste gesturi, a crezut că runda s-a încheiat și s-a întors spre colțul lui pentru odihnă. În acel moment McCoy a profitat de neatenția acestuia și s-a năpustit asupra lui, câștigând prin KO. Nu a fost corect, dar a câștigat! În lupta cu Satana nu îți permiți timpi morți. Nu ai luxul timpului de odihnă. Adversarul nostru este atât de abil, încât într-o fracțiune de secundă de neatenție, ne poate doborî. Ca să-l învingi, nu poți folosi aceeași tactică. Nu îl poți surprinde cu nimic. Singura armă eficientă împotriva lui este contemplarea! Nu a metodelor lui, ci a puterii lui Dumnezeu. Înainte să ne avertizeze asupra atacului diavolului, Petru ne spune: „aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi” – 1 Petru 5:7. Adevărata luptă nu e împotriva lui Satana, ci de a avea ochii mereu îndreptați spre Isus. El ne apără! Tot el ne asigură biruința! Gândește-te astăzi la EL. Privește-L și vei fi de neînfrânt!

Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor