Articolul precedentLovitură de pedeapsă
  Articolul următorA menny dicsősége

  Gata de luptă

  Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

  Vreau să-ți pui deoparte un minut și să încerci să-ți aduci aminte cât ai stat treaz cel mai mult și în ce împrejurare. Să fie oare vorba de taberele în care te furișai afară din cort, pentru a petrece ore lungi din noapte, povestind cu prietenii? Nu cumva serile de revelion pe care le-ai petrecut cu familia, așteptând artificiile de la miezul nopții au fost acele împrejurări? Dacă totuși nu îți poți aminti precis cât ai stat cel mai mult și când ai stat cel mai mult, vreau măcar să-ți amintești și să încerci să trăiești acea stare în care te străduiai să fii treaz. Este aproape imposibil să veghezi, când te lupți cu somnul, nu? În acest caz, cum putem lupta atunci când suntem foarte obosiți și abia mai stăm în picioare? Cu siguranță îți aduci aminte de cel puțin o drumeție pe munte, cum te forțai să mai urci câteva zeci de metri, când tot corpul îți spunea să renunți…groaznice momente, așa-i?

  Gândește-te cum ar fi, ca într-o astfel de stare să mai ai și pe cineva care să te vâneze la orice pas; aproape de neconceput. Cădem pradă slăbiciunilor, realizând acest lucru, dar și fără a fi conștienți pe deplin. Zilele în care uiți că Dumnezeu e in control sau că ai nevoie de o relație personală cu El, prin tot ce ai și ești, pot ajunge să erodeze treptat întregul sens al universului tău și să inverseze roluri în povestea luptei dintre bine și rău, pe care nu ți le-ai dori schimbate. N-aș vrea să te descurajezi, pentru că există o rezolvare. Dumnezeu nu îți cere să fii puternic singur. În fața pericolului iminent, mascat sau cât se poate de vizibil, ai o mână întinsă, gata să te transforme și pe tine în viteaz.

  Așadar, ești gata de luptă acum?

  Lucian Mihăilă, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...