Articolul precedentA menny dicsősége
  Articolul următorAlegeri veșnice

  Ori la bal, ori la spital

  Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

  Din anumite materiale documentare pe care le-am vizionat, am înțeles următorul aspect specific manierei leilor de a vâna: În timp ce masculul răcnește înspăimântând potențiala pradă, leoaicele o așteaptă în partea opusă, gata să înșface animalele, de regulă tinere sau bolnave, care, speriate de răgetul leului fug direct în ghearele leoaicelor!

  Timpul sfârșitului, timp pe care noi îl trăim, aduce tot mai multe temeri și angoase, în toate domeniile existenței umane: social, economic, politic, religios, spiritual …

  Oamenii sunt tot mai temători, tot mai neliniștiți; dincolo de aparențele unei vieți interesante și împlinite, sunt tot mai împovărați! În acest climat, vulnerabilitatea devine maximă, în fața arhivrăjmașului care ”dă târcoale” în biserică și în afara ei, ”răcnește și caută pe cine să înghită”!

  Cu siguranță, în aceste zile, ai primit multe sfaturi bune despre ce înseamnă a fi treaz și a veghea! Încurajarea mea vine spre tine astăzi și spune doar atât: nu căuta să înfrunți singur vrăjmașul, chiar într-un spirit treaz și veghetor! Mai degrabă, fii treaz și veghează să nu te îndepărtezi de Dumnezeu, Cel care deja l-a învins pe Satana!

  Veghează la relația ta cu El și atunci, în pace și liniște, vei birui prin puterea Sa.

  Vor fi probleme, aparent copleșitoare, în jurul nostru, în lume? Cu siguranță! Dar tu vei fi liniștit în pacea Domnului! Vor fi neajunsuri, din ce în ce mai multe și aparent ireparabile, chiar în biserică,dar tu, ancorat în Stânca veacurilor, vei fi de nezdruncinat!

  Ți se par prea complicate cuvintele de mai sus, prea pentru ”oameni mari”, prea pentru ”predică în biserică”? S-ar putea să ai dreptate, dar, reține: sunt chestiuni de viață și de moarte, care îi vizează pe mici și mari, deci și pe tine, astăzi, când ne decidem destinul veșnic!

  ”Fii treaz și veghează” spre a-ți trăi credința în pacea și bucuria relației zilnice cu Hristos!

  Altfel, ”răcnetele” bine ticluite ale diavolului te vor face victima perfectă! O a treia opțiune nu văd …

  Narcis Ardelean
  Director tineret, Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...