Un  antrenament mai  dificil

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. (2 Petru 1:5-7)

  Florence May Chadwick, de când era foarte mică, își dorea să fie o înotătoare rapidă. La vârsta de șase ani și-a convins părinții să o înscrie într-o cursă de 50 de metri. A terminat pe ultimul loc. Probabil că în locul ei eu m-aș fi descurajat, dar ea, după această dezamăgire, a devenit și mai hotărâtă în planurile pe care le avea. În următorul an. a exersat în fiecare zi. După acest an de antrenamente, a intrat din nou în cursă și a pierdut. Când avea 11 ani, Florence a parcurs înot 10 km. Ea își dorea totuși să devină o înotătoare de mare viteză. A continuat să se antreneze și a participat la diverse concursuri, fără însă a câștiga niciunul. A continuat să se antreneze împreună cu tatăl ei și se specializează pe înot de rezistență.

  Pentru că nu a renunțat și a continuat să se antreneze, pe 8 august 1950, la 32 ani, a traversat Canalul Mânecii din Franța până în Anglia, în 13 ore și 23 de minute, doborând recordul mondial de la data aceea. Un an mai târziu, a traversat din nou Canalul Mânecii, de data aceasta din Anglia în Franța, în 16 ore și 22 de minute. Devine astfel prima femeie care a înotat Canalul mânecii în ambele direcții. Astăzi, la fel ca Florence, te invit să iei în serios pregătirea pentru asemănarea în caracter cu Hristos. Și, pentru că fiecare antrenament este etapizat, Petru ne învață cum să facem asta. Mai întâi suntem invitați să fim autentici (unește credința cu fapta). Pasul următor este experiența practică (fapta cu cunoștința). Experiența practică te învață cumpătarea (înfrânarea). Aceasta dezvoltă mai departe rezistența la stimuli (răbdarea). Toate acestea definesc religia practică (evlavia), unde înveți să-i iubești pe cei cu aceeași convingeri (dragostea de frați) și ajungând la punctul cel mai dificil – să-i iubești chiar și pe cei care îți fac rău sau nu sunt de aceeași părere cu tine (dragostea de oameni). Ce zici? Începem împreună antrenamentul?

  Dimoiu Laurenţiu, Ghid – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...