Articolul precedentAxa prioritară 11
  Articolul următorAz ezeréves ítélkezés

  Prăjitura interzisă

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. (2 Petru 1:5-7)

  Mă aflam într-o tabără, când am fost martorul unor lupte lăuntrice puternice ale unor copii de 6-10 ani. Este adevărat că erau mai mari decât preșcolarii din experimentul lui Walter Mischel, profesor la Universitatea Standford în anii 60-70, dar și prăjitura din tabără era mai mare decât bezeaua lui. Experimentul inițial testa capacitatea unor copii de a rezista timp de 15 minute tentației de a mânca o bezea sau o grisină. Cei care reușeau, primeau o porție dublă. O treime dintre copii au reușit, iar după 10-15 ani, s-a observat că aceștia aveau mai mult succes în activitățile lor. Și aceasta, pentru că succesul depinde în mare măsură de autocontrol. Și în tabără, copiii urmau să primească o porție dublă dacă reușeau să nu guste din prăjitură 15 minute. Era un efort de voință, într-adevăr, dar nu numai. Din discuțiile lor, înțelegeai că erau nevoiți să împletească: credința în promisiunea instructorilor cu fapta de a se abține de la degustare; cunoștința consecințelor cu înfrânarea poftei; răbdarea cu evlavia păstrării promisiunii făcute; dragostea de frați, exprimată prin încurajări reciproce cu iubirea de oameni, chiar și față de oamenii „răi” care îi supuseseră acelui test. La prima citire, textul de astăzi pare greu de urmărit, dar în practică toate se împletesc: credința că iubirea lui Dumnezeu te ajută să învingi orice, fapta demnă de un copil al lui Dumnezeu care devine mai ușor de realizat datorită credinței, cunoștința voinței lui Dumnezeu cu privire la fiecare decizie pe care o iei, înfrânarea pornirilor proprii pentru a asculta de El, răbdarea în momentele care ne pun cel mai mult la încercare credința, evlavia sau purtarea creștină plină de dragoste de frați și iubirea de oameni până la sacrificiu. Este o luptă grea să reziști tentațiilor, dar Domnul ne dă și voința și înfăptuirea, și credința și evlavia, ne oferă tot ceea ce avem nevoie ca să luăm cea mai bună decizie de fiecare dată. Primește-I darurile și trăiește după placul Lui!

  Cătălin Strâmbu, Pastor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...