Articolul precedentAsul din mânecă
  Articolul următorKrisztus ismét visszatér a Földre

  Vreau să fiu erou

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. (2 Petru 1:5-7)

  Cu ani în urmă am fost foarte atașată de desene animate, aș fi putut să stau ore în șir să admir fiecare personaj.

  Preferații mei erau super eroii, mă fascinau abilitățile lor extraordinare; puteau fi invizibili, puteau sa își schimbe forma, puteau fi rapizi, puteau să se multiplice și lista era diferită de la un desen animat la altul. 

  Și nu o singură dată am visat că aș putea și eu să zbor, de aceea când prindeam câte o umbrelă, mă urcam pe cel mai înalt deal din zona mea și o luam la fugă spre vale.

  Iar combinația de viteză, vânt și umbrelă reușea să mă ridice pentru câteva secunde un centimetru de la sol, iar asta mă făcea extrem de fericită.

  Am mai visat eu că m-aș putea multiplica să îmi pot pune dublurile la treaba repartizată către mine sau aș fi vrut să fiu super rapidă să fug când mai făceam câte o boacănă, dar realitatea mi-a arătat că aceste superputeri rămâneau doar în desene.

  Dacă aruncăm o privire către definiția cuvântului erou aflăm că eroul este o persoană care se distinge prin vitejie și prin curaj excepțional în războaie sau în alte împrejurări grele și periculoase, fiind gata să se jertfească pentru un scop înalt. 

  Privind acum către toate personajele care mă fascinau atunci, realizez că ceea ce îi făcea „super” era modul în care își foloseau puterile, scopul lor principal fiind salvarea omenirii.

  Biblia ne oferă și ea un SUPEREROU care a venit să ne salveze și a adus cu El o mulțime de superputeri pe care noi să le admirăm și să le încercăm în viața de zi cu zi. 

  Astfel că putem privi spre Isus și să observăm răbdarea pe care a arătat-o oamenilor, putem să admirăm dragostea pentru toți cei din jur și înțelepciunea cu care a tratat probleme pe care le-a întâmpinat.

  Citind și învățând despre El vom realiza ca aceste superputeri pot fi folosite și de noi, putem să apelăm la credință, răbdare, entuziasm, dragostea pentru frați și iubirea pentru oameni pentru a fi niște supereroi pe teritoriul nostru.

  Gabriela Avram, Ghid, Pătrăuți – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...