Vreau să fiu erou

De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. (2 Petru 1:5-7)

Cu ani în urmă am fost foarte atașată de desene animate, aș fi putut să stau ore în șir să admir fiecare personaj.

Preferații mei erau super eroii, mă fascinau abilitățile lor extraordinare; puteau fi invizibili, puteau sa își schimbe forma, puteau fi rapizi, puteau să se multiplice și lista era diferită de la un desen animat la altul. 

Și nu o singură dată am visat că aș putea și eu să zbor, de aceea când prindeam câte o umbrelă, mă urcam pe cel mai înalt deal din zona mea și o luam la fugă spre vale.

Iar combinația de viteză, vânt și umbrelă reușea să mă ridice pentru câteva secunde un centimetru de la sol, iar asta mă făcea extrem de fericită.

Am mai visat eu că m-aș putea multiplica să îmi pot pune dublurile la treaba repartizată către mine sau aș fi vrut să fiu super rapidă să fug când mai făceam câte o boacănă, dar realitatea mi-a arătat că aceste superputeri rămâneau doar în desene.

Dacă aruncăm o privire către definiția cuvântului erou aflăm că eroul este o persoană care se distinge prin vitejie și prin curaj excepțional în războaie sau în alte împrejurări grele și periculoase, fiind gata să se jertfească pentru un scop înalt. 

Privind acum către toate personajele care mă fascinau atunci, realizez că ceea ce îi făcea „super” era modul în care își foloseau puterile, scopul lor principal fiind salvarea omenirii.

Biblia ne oferă și ea un SUPEREROU care a venit să ne salveze și a adus cu El o mulțime de superputeri pe care noi să le admirăm și să le încercăm în viața de zi cu zi. 

Astfel că putem privi spre Isus și să observăm răbdarea pe care a arătat-o oamenilor, putem să admirăm dragostea pentru toți cei din jur și înțelepciunea cu care a tratat probleme pe care le-a întâmpinat.

Citind și învățând despre El vom realiza ca aceste superputeri pot fi folosite și de noi, putem să apelăm la credință, răbdare, entuziasm, dragostea pentru frați și iubirea pentru oameni pentru a fi niște supereroi pe teritoriul nostru.

Gabriela Avram, Ghid, Pătrăuți – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor