Avânt spre infinit

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. (2 Petru 1:5-7)

  Astăzi ne ocupăm de puțină matematică și fizică. Nu e complicat! Nu sunt materiile mele favorite, dar astăzi suntem provocați să vedem viața cu Dumnezeu sub forma unei ecuații. Soluția este alcătuită din 8 variabile care se scurg în + ∞. De ce variabile? Te gândești, pe bună dreptate, că dragostea, evlavia sau credința sunt niște constante, că fiind din Dumnezeu, nu se schimbă. Dumnezeu nu se schimbă, dar toate acestea, odată ajunse în inima noastră se dezvoltă continuu, nu rămân ca la început. Aici trebuie să intervină elevul. Isaac Newton a propus ceea ce cunoaștem a fi „legea atracției universale”. Pe scurt, în cadrul potrivit și respectând condițiile corespunzătoare, două corpuri se atrag reciproc prin forța gravitațională. În ecuația lui Petru, avem 8 „corpuri” care trebuie să se atragă între ele într-o ordine desăvârșită. Poate pare complicat, dar nu e! Partea elevului este să ofere cadrul în care acestea se pot atrage și dezvolta.

  Primul pas este să te faci „părtaș firii dumnezeiești” (1:4) – adică, să începi să gândești ca El (ce ar face El în situația dată, cum ar vorbi, cum ar reacționa…).

  Pasul 2: dă-ți silința să păstrezi acest statut! De aici intervine Dumnezeu. El rezolvă problema. Asigură forța necesară, ca fapta să se alăture credinței, cunoștința faptei…și tot așa. Iar acestea nu se plafonează nicăieri, ci cresc și se completează la nesfârșit, până când vei fi asemenea Lui. În parteneriatul dintre om și Dumnezeu, „dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot” (1:3), rămânând datoria elevului să-și dea „toate silințele” să rămână părtaș firii dumnezeiești. Scopul final, bineînțeles, este ca distanța infinită dintre om și Dumnezeu, creată de păcat, să fie anulată și să aibă loc Marea Întâlnire dintre Tată și fiu! Începe de azi rezolvarea acestei mari probleme!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...