Bucuria împărtășită

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. (2 Petru 1:8)

  George tocmai primise de la părinți mult așteptata bicicletă și întreaga seară nu se mai săturase să o admire. Deja se vedea pe stradă cu colegii de joacă și cu noua lui bicicletă. Adormi foarte greu în acea seară, deoarece gândul întâlnirii cu prietenii îi dădea o euforie nestăvilită.

  Când primele raze de soare au pătruns în cameră, acompaniate de cântecul vesel al păsărilor, George sări din pat, își puse repede hainele de joacă și dădu fuga în bucătărie, unde își înfulecă cerealele cu lapte pe nerăsuflate. Mama fu plăcut surprinsă, știind cât de mult îi plăcea, de obicei, băiatului să lenevească în pat dimineața și să fie chemat la masă de nenumărate ori. De data aceasta el era îmbrăcat, aranjat și pregătit să iasă la joacă pe ulițele satului. Dorința de a împărtăși prietenilor bucuria zilei precedente a învins de data aceasta toate obiceiurile matinale neplăcute ale băiatului, transformându-l total. Fața lui radia de fericire și era nerăbdător să împărtășească cu cei din jur bucuria sa mare. Nu știu dacă vă aduceți aminte când ați primit ultima dată un cadou deosebit de la părinți sau de la alte persoane.

  Sunt convins că ați trecut de nenumărate ori prin această stare de exuberanță și nerăbdare, de a povesti prietenilor experiența trăită, la fel cum a fost și George când a primit bicicleta mult visată. În momentul în care Îl cunoști cu adevărat pe Isus și Îl primești în viața ta, abia aștepți să-i povestești prietenului sau colegului tău despre acest dar minunat pe care l-ai primit. Acest dar neprețuit este la îndemâna fiecărui om. Oricine poate să-L primească pe Isus în viața sa și să împărtășească cu alții experiența întâlnirii cu El.

  Lucian Onița, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...