Lucruri din belșug

Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. (2 Petru 1:8)

Ablache este pseudonimul dat de băiețelul meu cel mic, lui însuși, pe când literele se încurcau în guriță și se amestecau de-a valma. Vorbea pe limba bebelușească în fel și chip spunând cu încântare: „Bine Diua mea! Patem tot!”, în traducere: „vine ziua mea, facem tort!”. El nu știa că 26 noiembrie este ziua tortului, știa doar că e un eveniment special ce îl vizează pe el, așteptând cu nerăbdare și bucurie. Dacă era întrebat ce vrea de ziua lui, spunea simplu: „bugă, noni”, adică Milk burger și iaurtul Actimel, cele mai mari plăceri ale sale. Atunci când rezorvorul inimii unui copilaș este plin cu dragoste, când familia îi e aproape, când cele mai mari nevoi afective ale sale sunt împlinite, atunci, el este mulțumit, fericit și simte că are totul din belșug. Nu își dorește ultimul tip de iPhone, nici blugi de la Guess sau adidași de la Balenciaga. Dacă îl întrebi despre cadouri, se uită mirat la tine, ceea ce îl face fericit are deja din plin: mama, tata, frate sau soră, cu care să se joace. E un univers unic, plin de sens din care nu trebuie să ne îndepărtăm nicicând. Îmi place să cred că „lucrurile din belșug” la care se referă versetul de astăzi sunt iubirea și dragostea, dragostea și iubirea. Aceasta e esența vieții. Acesta e Dumnezeu. Așa te cheamă și pe tine astăzi să trăiești, iubind.

Kristhine Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor