Articolul precedentUn drum de 11 zile
  Articolul următorAz utolsó ítélet

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. (2 Petru 1:8)

  Ablache este pseudonimul dat de băiețelul meu cel mic, lui însuși, pe când literele se încurcau în guriță și se amestecau de-a valma. Vorbea pe limba bebelușească în fel și chip spunând cu încântare: „Bine Diua mea! Patem tot!”, în traducere: „vine ziua mea, facem tort!”. El nu știa că 26 noiembrie este ziua tortului, știa doar că e un eveniment special ce îl vizează pe el, așteptând cu nerăbdare și bucurie. Dacă era întrebat ce vrea de ziua lui, spunea simplu: „bugă, noni”, adică Milk burger și iaurtul Actimel, cele mai mari plăceri ale sale. Atunci când rezorvorul inimii unui copilaș este plin cu dragoste, când familia îi e aproape, când cele mai mari nevoi afective ale sale sunt împlinite, atunci, el este mulțumit, fericit și simte că are totul din belșug. Nu își dorește ultimul tip de iPhone, nici blugi de la Guess sau adidași de la Balenciaga. Dacă îl întrebi despre cadouri, se uită mirat la tine, ceea ce îl face fericit are deja din plin: mama, tata, frate sau soră, cu care să se joace. E un univers unic, plin de sens din care nu trebuie să ne îndepărtăm nicicând. Îmi place să cred că „lucrurile din belșug” la care se referă versetul de astăzi sunt iubirea și dragostea, dragostea și iubirea. Aceasta e esența vieții. Acesta e Dumnezeu. Așa te cheamă și pe tine astăzi să trăiești, iubind.

  Kristhine Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Bucuria împărtășită

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...