Unirea

De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința; cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni. Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos. (2 Petru 1:5-8)

Încă de când eram mică, îmi plăcea iarna. Deși nu mai este la fel de multă zăpadă ca acum 20 sau 25 de ani, eu încă mă bucur de aerul rece, mirosul merelor așezate pe dulapuri, fulgii de nea sau fiecare petic de gheață. Unul din lucrurile pe care le făceam cu mare drag iarna, când eram copil, era omul de zăpadă. Așteptam cu nerăbdare ca după ce a nins, zăpada să fie potrivită pentru ca să pot face bulgări mari, mari. Mai întâi UNEAM zăpadă doar cât încăpea în cele două mâini mici ale mele, o răsuceam puțin pentru a forma un bulgăre, apoi îl așezam pe plapuma de zăpadă. Cu grijă, începeam să rostogolesc bulgărele mic de zăpadă, până se făcea un bulgăre imens, pe care îl foloseam în loc de picioare pentru omul de zăpadă. Repetam procesul de încă două ori. Al doilea mai mic decât primul, pentru trunchi și unul și mai mic pentru cap. Ooo, cât de entuziasmată eram când puneam diverse obiecte pentru a face mâini, față sau nasturi pentru omul de zăpadă!

Dragă explorator, nu doar atunci când vei realiza tu un om de zăpadă sau când vei vedea unul, să-ți amintești cât de importantă este UNIREA unor lucruri pentru a realiza ceva mare, ci în fiecare zi și în mod special azi. Așadar: Mai întâi UNEȘTE cele două mâini ale tale, pentru o rugăciune sinceră, apoi încet, încet, prin citirea Bibliei și a Spiritului Profetic, rostogolește viața ta în mâinile Lui. Într-o zi vei vedea că puțină credință, câteva fapte, puțină cunoștință, răbdare, evlavie, puțină dragoste se vor transforma în suficientă iubire de oameni și de Dumnezeu, astfel încât dintr-o bună zi te vei bucura o veșnicie cu Isus Hristos.

P.S. Pentru citirea Spiritului Profetic poți începe cu cartea „Calea către Hristos” – o carte pe care chiar dacă ai citit-o, recitește-o. Este minunea lui Dumnezeu scrisă în cuvinte extraordinare. Vei descoperi, cu fiecare capitol lucruri care, pur și simplu te vor înălța.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor