Articolul precedentLuna Șebat
  Articolul următorIsten minden cselekedetet megítél

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

  Trebuie să mărturisesc că atunci când am înțeles puterea acestor cuvinte, s-a produs o cotitură importantă în viața mea. În 1994, în timpul genocidului din Rwanda au murit între 600.000 și 800.000 de oameni. Acest conflict a adus o foarte mare instabilitate socială, economică și militară în acea parte a continentului african. După ce și-a pierdut chiar unicul fiu în această luptă rasială, o mamă adventistă era în sala de judecată, unde se dezbătea cazul ucigașului fiului ei. Atunci ea a ales sa îl ierte pe cel ce a făcut aceasta mare crimă.

  După terminarea acestui episod, ea s-a dus la el la închisoare și i-a spus că de vreme ce el a luat viața unicului ei fiu, el va deveni fiul ei. După ispășirea unei perioade în închisoare, mama aceasta l-a luat în propria casă pe ucigașul fiului ei, după ce l-a adoptat. Astfel de cazuri au făcut ca adventiștii sa devină cunoscuți ca un popor al iertării în Rwanda. Astăzi se vorbește despre o cultură a iertării, în această țară greu încercată în trecut. Cred ca îți plac noile începuturi de acest fel,în care după ce ai greșit, poți să ștergi și să o iei de la capăt. Acest verset ne spune tocmai aceasta. Nu se adresează necreștinilor, ci tocmai creștinilor, care accidental au căzut în păcat.

  Nimic nu ne poate separa de dragoste lui Dumnezeu, dar păcatul ne poate întrerupe comunicarea și părtășia cu El. Se întâmplă să pierdem semnalul, sau să fie atât de slab, încât să nu mai înțelegem ce spune persoana cu care comunicăm la telefon. Același lucru îl face și păcatul. Ne desparte de El. La cruce am fost reconectați prin jertfa iubitoare a Mântuitorului. El și-a ținut partea lui de legământ, trebuie ca și noi să ascultăm de Cuvântul Lui. Alege astăzi să faci orice gând ascultător de El, și interiorizează această făgăduință extraordinară, astăzi. Acum, în această zi, poți avea un nou început. Mărturisește, acceptă darul pocăinței și trăiește liber în Domnul.

  Robert Costache, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...