Alege

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Trebuie să mărturisesc că atunci când am înțeles puterea acestor cuvinte, s-a produs o cotitură importantă în viața mea. În 1994, în timpul genocidului din Rwanda au murit între 600.000 și 800.000 de oameni. Acest conflict a adus o foarte mare instabilitate socială, economică și militară în acea parte a continentului african. După ce și-a pierdut chiar unicul fiu în această luptă rasială, o mamă adventistă era în sala de judecată, unde se dezbătea cazul ucigașului fiului ei. Atunci ea a ales sa îl ierte pe cel ce a făcut aceasta mare crimă.

După terminarea acestui episod, ea s-a dus la el la închisoare și i-a spus că de vreme ce el a luat viața unicului ei fiu, el va deveni fiul ei. După ispășirea unei perioade în închisoare, mama aceasta l-a luat în propria casă pe ucigașul fiului ei, după ce l-a adoptat. Astfel de cazuri au făcut ca adventiștii sa devină cunoscuți ca un popor al iertării în Rwanda. Astăzi se vorbește despre o cultură a iertării, în această țară greu încercată în trecut. Cred ca îți plac noile începuturi de acest fel,în care după ce ai greșit, poți să ștergi și să o iei de la capăt. Acest verset ne spune tocmai aceasta. Nu se adresează necreștinilor, ci tocmai creștinilor, care accidental au căzut în păcat.

Nimic nu ne poate separa de dragoste lui Dumnezeu, dar păcatul ne poate întrerupe comunicarea și părtășia cu El. Se întâmplă să pierdem semnalul, sau să fie atât de slab, încât să nu mai înțelegem ce spune persoana cu care comunicăm la telefon. Același lucru îl face și păcatul. Ne desparte de El. La cruce am fost reconectați prin jertfa iubitoare a Mântuitorului. El și-a ținut partea lui de legământ, trebuie ca și noi să ascultăm de Cuvântul Lui. Alege astăzi să faci orice gând ascultător de El, și interiorizează această făgăduință extraordinară, astăzi. Acum, în această zi, poți avea un nou început. Mărturisește, acceptă darul pocăinței și trăiește liber în Domnul.

Robert Costache, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor