Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

  Haideți să descoperim cele trei elemente ale textului din această săptămână. Este un verset rostit nu din dreptate și nici din credincioșie. Aceste cuvinte sunt spuse din DRAGOSTE. Da, și dreptatea și credincioșia lui Dumnezeu sunt prezente, însă deasupra este dragostea. O dragoste care ne curățește „de orice nelegiuire”. Pentru că „dragoste cu sila nu se poate”, Dumnezeu, tot din dragostea lui (adică libertatea de a alege) pune o condiție: „Dacă ne mărturisim”. Acest „dacă” ne dă posibilitatea de a evidenția disponibilitatea noastră față de El. Cu alte cuvinte, CREDINȚA cu care suntem dispuși să ne raportăm la Dumnezeu. Atunci când alegem să îndeplinim condiția pusă pentru noi, ne bazăm pe credința că prin Isus, păcatele noastre sunt iertate. Făcând un pas și mai departe, ajungem la „DREPTATE”.

  Este ca la semnarea unui contract, atunci când ambele părți sunt de acord, actul respectiv se consideră a fi unul corect. În același mod, atunci când omul îl primește pe Dumnezeu în viața lui și își cere iertare, Dumnezeu este de acord, îl iartă. Deci există dreptate în procesul iertării. Când băiatul meu era mai mic și a descoperit cuvântul „dacă”, am avut multe discuții care conțineau acest cuvânt. Într-o seară, în timp ce îl pregăteam de somn pe fiul meu, am avut o sesiune de întrebări cu dacă:

  – Mami, dacă nu am fi avut pat unde aș fi dormit?

  – Probabil ai fi dormit pe o saltea. Sunt mulți copii care nu au pat.

  – Dacă nu aș fi avut saltea unde aș fi dormit? – Păi… ai fi dormit doar pe o pătură pe podea. I-am răspuns eu, sperând că îl va mulțumi răspunsul. Însă după ce și-a scos capul prin gulerul bluzei de la pijama, m-a întrebat și mai uimit:

  – Și dacă nu ar fi existat nimic pe pământ pe care să dorm, eu unde aș fi dormit? Am rămas fără cuvinte. Dar pentru că aștepta cu sufletul la gură răspunsul meu, am fost nevoită să-i dau unul:

  – Eu cred că dacă nu ar fi existat nimic, Dumnezeu, pentru că ne iubește, ar fi creat ceva pe care să dormi.

  Bazează-te azi pe dragostea Lui.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....