Articolul precedentUnsprezece minute
  Articolul următorA szent város feletti jelenet

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

  Ați auzit expresia: „Pentru mine (pentru ăla) Dumnezeu nu mai poate face nimic”? În conținutul Bibliei nu am găsit afirmația asta. Versetul de azi, nu face nici o referire la vreo categorie de persoane care nu au șanse să primească iertarea. Faptul că ținem ascunse unele greșeli, are urmări negative asupra corpului nostru. În Psalmi 32,3 David ne împărtășește din experiența lui: „Câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate”. Versetul 5 al aceluiași capitol ne face cunoscută hotărârea lui David: „Am zis: ,Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!’ Și Tu ai iertat vina păcatului meu.” Iar în versetul 10 avem efectele recunoașterii și mărturisirii greșelilor: „De multe dureri are parte cel rău, dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui.” David este un exemplu bun, de la care putem învăța cum și cui trebuie să ne mărturisim păcatele. Nu trebuie martori sau intermediari, trebuie doar cu deplină sinceritate să îi spunem lui Dumnezeu toate greșelile noastre, pentru a primi în schimb iertarea și liniștea sufletească datorită legăturii ce se formează între noi, fiecare în parte și Dumnezeu.

  „Exemplele de adevărată pocăință și umilință pe care le găsim în Cuvântul lui Dumnezeu, dau pe față un spirit de reală mărturisire, în care nu există nici o scuză pentru păcat și nici o încercare de îndreptățire de sine. Pentru cine nu se supune puterii convingătoare a Duhului Sfânt, mărturisirea nu este sinceră nici serioasă. Pentru fiecare păcat recunoscut, el prezintă o scuză, declarând că dacă n-ar fi fost anumite împrejurări, el n-ar fi făcut aceasta sau aceea pentru care este mustrat.” CCH

  După cum copiii își mărturisesc greșelile părinților lor și primesc iertare, tot așa și cel căruia îi pare rău cu adevărat, va aduce toate păcatele sale înaintea cerului și va aprecia iubirea lui Dumnezeu.

  Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...