Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. (2 Ioan 1:6)

  Atunci când ne facem intrarea în lume, sunt în jurul nostru oameni dispuși să răspundă imediat nevoilor noastre: părinți, bunici, asistente etc. De ce fac asta? Pentru că ne iubesc și pentru că sunt conștienți că fără ajutorul lor nu am putea supraviețui. Ce ne determină mai târziu pe noi să facem la fel? Dragostea, datoria și poate dorința de a fi un exemplu? Nu este ușor să vezi nevoile celor din jur și nici să răspunzi acestora. Nevoile tale sunt câteodată atât de mari, încât îți acaparează toată atenția și energia. Cum poți atunci să vii în întâmpinarea nevoilor celor din jur? Să lași probleme tale pentru a te ocupa de problemele altora? Și mai ales de ce?

  Am să vă povestesc o întâmplare care mi-a schimbat perspectiva. Eram studentă și locuiam în căminul studențesc cu verișoara mea și încă două fete, pe care nu le cunoșteam aproape deloc. La puțin timp, una dintre fete a fost operată. Când a revenit, colega mea de cameră s-a dus să își facă un duș. După câteva secunde m-a strigat! M-am dus să văd despre ce era vorba. Din cauza operației nu putea să se aplece și nu reușea să se spele. M-a rugat să o ajut. Nu spălasem până atunci pe nimeni. Era ciudat și nou pentru mine. Am ajutat-o. Nu avea cine altcineva să o facă.

  La prima vedere nu e mare lucru ceea ce am făcut. Pentru alții pare chiar banal. Dar ceva în interiorul meu s-a schimbat. Eram altcineva. Și relația s-a schimbat. Nu mai era o simplă colegă de cameră! Era cineva care fusese dispus să ceară ajutor și să își arate vulnerabilitatea în fața mea! Am înțeles că nu e ușor nici să ceri ajutor și nici să ajuți! Într-o astfel de relație de slujire apar sentimente, care se dezvoltă în timp și te leagă cu fire nevăzute, de cer.

  Înveți cum se naște dragostea pentru oameni, pentru cei pe care Dumnezeu i-a iubit atât de mult încât s-a dat pe Sine. Fiți atenți la nevoile oamenilor și fiți gata să le slujiți. Așa Îl veți cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu!

  Mari Angheluță, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....