Ajutorul tău contează

Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. (2 Ioan 1:6)

Atunci când ne facem intrarea în lume, sunt în jurul nostru oameni dispuși să răspundă imediat nevoilor noastre: părinți, bunici, asistente etc. De ce fac asta? Pentru că ne iubesc și pentru că sunt conștienți că fără ajutorul lor nu am putea supraviețui. Ce ne determină mai târziu pe noi să facem la fel? Dragostea, datoria și poate dorința de a fi un exemplu? Nu este ușor să vezi nevoile celor din jur și nici să răspunzi acestora. Nevoile tale sunt câteodată atât de mari, încât îți acaparează toată atenția și energia. Cum poți atunci să vii în întâmpinarea nevoilor celor din jur? Să lași probleme tale pentru a te ocupa de problemele altora? Și mai ales de ce?

Am să vă povestesc o întâmplare care mi-a schimbat perspectiva. Eram studentă și locuiam în căminul studențesc cu verișoara mea și încă două fete, pe care nu le cunoșteam aproape deloc. La puțin timp, una dintre fete a fost operată. Când a revenit, colega mea de cameră s-a dus să își facă un duș. După câteva secunde m-a strigat! M-am dus să văd despre ce era vorba. Din cauza operației nu putea să se aplece și nu reușea să se spele. M-a rugat să o ajut. Nu spălasem până atunci pe nimeni. Era ciudat și nou pentru mine. Am ajutat-o. Nu avea cine altcineva să o facă.

La prima vedere nu e mare lucru ceea ce am făcut. Pentru alții pare chiar banal. Dar ceva în interiorul meu s-a schimbat. Eram altcineva. Și relația s-a schimbat. Nu mai era o simplă colegă de cameră! Era cineva care fusese dispus să ceară ajutor și să își arate vulnerabilitatea în fața mea! Am înțeles că nu e ușor nici să ceri ajutor și nici să ajuți! Într-o astfel de relație de slujire apar sentimente, care se dezvoltă în timp și te leagă cu fire nevăzute, de cer.

Înveți cum se naște dragostea pentru oameni, pentru cei pe care Dumnezeu i-a iubit atât de mult încât s-a dat pe Sine. Fiți atenți la nevoile oamenilor și fiți gata să le slujiți. Așa Îl veți cunoaște cu adevărat pe Dumnezeu!

Mari Angheluță, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video