Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. (2 Ioan 1:6)

  Poate că nu o dată ni s-a întâmplat să fim foarte furioși pe părinții noștri, pentru faptul că ne impun atât de multe reguli. Și nu-i așa? Unele ni se par atât de absurde încât ne spunem în mintea noastră: „Abia aștept să scap de acasă, de sub tirania părinților mei! Când voi fi mare, voi face tot ce îmi dorește inima! Abia aștept să am 18 ani!…” Și câte alte astfel de gânduri nu ne-or fi trecut prin minte de-a lungul copilăriei.

  Te provoc să nu mai privești regulile ca pe niște piedici în calea fericirii tale sau ca pe niște factori de regres în viața ta. Din contră, privește-le ca pe niște garduri de protecție, pe care le așază în jurul tău cei cărora le pasă de tine. Unul dintre aceștia este chiar Domnul Isus Hristos. Imediat ce Adam și Eva au fost creați, ni se spune că toate erau „foarte bune”. Și pentru că Dumnezeu dorea ca lucrurile să rămână veșnic așa, a dat primei perechi porunca de a mânca din toți pomii din grădină, mai puțin din pomul cunoștinței binelui și răului.

  Poate că dacă am fi fost în locul lor, am fi tratat la fel de superficial această poruncă. Ei chiar nu-i vedeau rostul. Scriptura spune că „femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea.” (Geneza 3:6) Cu o evidență atât de clară, mai ales în urma pledoariei șarpelui, au ales să ignore porunca divină. Imediat ce au păcătuit, și-au dat seamă că nesocotirea poruncilor lui Dumnezeu avea să îi lase fără apărare în fața atacurilor celui rău. Prin textul de astăzi, Ioan ne învață că singurul mod în care ne putem da seama dacă avem o dragoste curată față de Dumnezeu sau față de semenii noștri, îl constituie însuși modul în care ne raportăm la poruncile divine. Haideți să le luăm în serios!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...