Articolul precedentDouăsprezece feluri de rod
  Articolul următorAz új ég és az új Föld

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. (2 Ioan 1:6)

  În a doua sa epistolă, Ioan ne lasă o moștenire ciudată pentru modul în care înțelegem noi viața. De fapt, toată Biblia, vorbind despre dragoste, o încadrează în spectrul legii! Întrebarea justă ce se ridică este: cum este posibil ca dragostea să fie identificată ca fiind o poruncă, din moment ce dragostea este expresia libertății absolute (fără restricții, deci!), iar porunca, elementul cheie al ascultării forțate? Samson știe cel mai bine că cele două nu pot fi alăturate. „Ia-mi-o ,căci îmi place” a zis el. Însemnând că dragostea este mai tare decât porunca! Dar este, oare, Samson exemplul desăvârșit?

  Necredinciosul Napoleon, în timpul exilului pe insula Elba, probabil într-un moment de introspecție, spune: „Alexandru, Cezar, Carol cel Mare şi eu însumi am întemeiat imperii mari, dar pe ce s-au bazat realizările geniului nostru? Pe forţă. Isus singur Şi-a întemeiat imperiul pe dragoste, şi până în ziua de azi milioane de oameni sunt gata să moară pentru El…” (Isus între alți dumnezei, Ravi Zacharias). Interesantă perspectivă, nu-i așa? Din vorbele lui Napoleon, se pot distinge forța/porunca omului și misterul iubirii lui Dumnezeu. Apostolul Ioan face apel la „început”. – La început nu a fost așa, completează Biblia în Matei 19:8. Chiar dacă pentru noi, dragostea și porunca sunt diametral opuse, la început nu a fost așa. De fapt, aici este „misterul iubirii”. Încă de la început, singura poruncă era dragostea! Cu trecerea timpului, dragostea a fost dezbrăcată de sfințenia ei, iar porunca a rămas aspră și rece. Astăzi ești chemat să iubești. Nu ca năvalnicul Samson! Găsește chimia desăvârșită de la început în Hristos. În El, dragostea și legea se întâlnesc, se prind de mână. Cu El, vei iubi frumos!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...