Dispariție miraculoasă

Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. (2 Ioan 1:6)

Vă mai amintiți probabil „poruncile”: să faci patul, să fii respectuos, să faci curățenie, să speli vasele, să faci temele. Wow! Dar, haideți să vă povestesc despre o dispariție miraculoasă. Poveste clasică cu un elev (adică eu), care se joacă cu mingea într-o pauză pe holul școlii, în timp ce fetele evaluează potențialul meu fotbalistic. O mică greșeală și mingea se duce direct într-un geam uriaș care se face țăndări.

Bănuiți ce s-a întâmplat. Interviu cu diriginta, vizită la direcțiune, invitație la școală pentru mama. Știam ce urmează. Eram pregătit să încasez pedeapsa. Îmi făceam tot felul de scenarii, pentru a evita cât mai mult posibil daunele. Am așteptat smerit să ajungă mama de la școală, bănuind ce va urma. Și atunci, în acea zi, s-a întâmplat acea dispariție miraculoasă. A venit mama acasă, necăjită, dar contrar așteptărilor m-a chemat frumos la ea. Mi-a relatat discuția cu diriginta și mi-a spus cât de rău s-a simțit ascultând despre poznele mele. Mi-a vorbit frumos, m-a certat cu un ton blajin și mi-a spus că are așteptări mai mari de la mine, că vrea să se mândrească cu mine și să nu o fac de rușine. Mai aveam un pic și intram în pământ. Neașteptat, glasul mamei mi-a atins sufletul, am simțit cu adevărat că-i pasă de mine, că mă iubește și că dorește să ajung un om respectat. Nu a urmat nici o pedeapsă, doar m-a rugat să-i promit că o să fiu cuminte. Am înțeles. Mi-au dat lacrimile. Erau lacrimi de recunoștință pentru dragostea ei. Am strâns-o în brațe și i-am promis. Și dintr-o dată, toate „poruncile” ei au DISPĂRUT miraculos. Iertarea și dragostea ei au făcut minunea. De atunci, spălatul vaselor, curățenia, învățatul nu au mai fost o povară.

Am înțeles că tot ce mă punea mama să fac, era din dragoste pentru mine, că îmi dorea binele. Dragostea pentru mama și mai apoi pentru Dumnezeu, m-a ajutat să înțeleg că viețuirea după principii și ascultarea de porunci, ne oferă o viață trăită în armonie cu noi și cu ceilalți. Iar poruncile Lui…nu sunt grele.

Adrian Ballai, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor