O dragoste cum e marea

Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. (2 Ioan 1:6)

Te invit, în această ocazie, să-ți readuci aminte de imnul nr. 91, „ O dragoste cum e marea’’ , și să o cânți pe parcursul acestei zile. Fiecare strofă are o concluzie minunată: „Doar Tu mi-ai dăruit și-s fericit’’.

Tot ce este în natură ne vorbește despre dragostea lui Isus pentru tine și pentru mine. Însă cum este posibil lucrul acesta, să-L întrebăm chiar pe Prietenul nostru ceresc. „La început era Cuvântul”, ne spune tot ucenicul Ioan, care a înțeles și el această dragoste, fiind numit mai târziu ucenicul iubit de Isus. Așadar, cum mă pot bucura de această dragoste la fel ca marea ? O mică întâmplare ne vorbește despre asta: Într-o emisiune de televiziune, prezentatorul a întrebat o fetiță de 6-7 ani: „Cum arată dragostea?’’

– Eu arăt dragoste atunci când, în pauză de la școală, îl las pe Ioan să bea apă înaintea mea, de la robinetul de pe hol, în timp ce noi toți ceilalți copii așteptăm la rând.

– Înseamnă că îți place foarte mult de Ioan, a intervenit prezentatorul. Fetița a zâmbit îndelung, apoi a răspuns:

– Asta-i dragostea, pentru că nici măcar nu-mi place de el!

Dragostea nu constă întotdeauna în lucrurile acelea care ne plac, ci în acele lucruri care trebuie făcute corect. Imnul amintit mai sus ne vorbește despre exprimarea dragostei lui Isus, prin apa din pahar pe care o beau și până la apa din ocean. Nu aș putea să spun că am o dragoste directă asupra apei, dar știu că fără ea nu aș putea trăi. Gândește-te astăzi la acele lucruri care merită cu adevărat dragoste. Atenție, uneori răbdare, pentru ca tot ce Isus ne-a dăruit de la început, să fie îndeplinit după voia Sa!

Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video