Articolul precedent12 volți
  Articolul următorAz örök világ dicsősége

  Îți place să urmezi binele?

  Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

  Am acasă o exploratoare plină de energie, spirit de aventură dar și…neascultare. Și-a dorit mult o bicicletă și am reușit să cumpărăm una. Bineînțeles că dorește să se plimbe cu ea cât mai mult! Problema este că îi place să se ia la întrecere cu prietenii de pe stradă, însă strada noastră este în reparații de ceva timp și nu reprezintă cea mai bună și sigură opțiune pentru o întrecere. Am încercat să-i explic că nu ar trebui să continue cu jocul acesta și speram că a înțeles. Însă… nu a fost așa!

  Ieri eram în casă cu ceva treabă când, deodată aud strigăte la poartă. O vecină o aducea pe fetița mea acasă, mai mult leșinată și cu dureri la burtică. M-am speriat! Când am înțeles că se lovise foarte tare, căzând cu bicicleta la o cursă pe stradă, m-am cam supărat! Am luat-o în brațe și am început să-i pansez rănile. Nu știu cum reușise să cadă, dar unul dintre coarnele de la bicicletă îi produsese o rană foarte urâtă la burtică. Am lăsat-o să se liniștească și apoi am muștruluit-o puțin, căci nu respectase nimic din ce o învățasem și acum suferea foarte mult.

  Spășită și cu ochii înlăcrimați, a recunoscut greșeala și sper că nu se va mai repeta în viitor! La fel se întâmplă și în relația cu Dumnezeu. Dacă urmăm învățăturile Sale, binele și binecuvântarea Lui sunt pentru noi, însă dacă alegem să fim neascultători, vom avea parte de suferință și nefericire, căci El nu va putea să ne ofere protecția Sa. Așa că…să alegem înțelept!

  Mădălina Lupoaia, Ghid – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...