Articolul precedentMasă pentru 12 persoane
  Articolul următorA halhatatlan örökség

  Alegeri

  Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

  Conform dicționarului explicativ al limbii române „a alege” înseamnă a selecta, a prefera ceva sau pe cineva, iar la persoana I singular e menționat faptul că „mă leg de cineva, mă agăț, mă țin de el”. Tu ce alegeri importante ai de făcut astăzi? 12 februarie 1908 este ziua în care s-au născut doi oameni care au contribuit, într-un fel sau altul, la schimbarea lumii. Un englez și un american. Englezul s-a născut într-o familie bogată, a fost fiul unui doctor și a făcut școala la Cambridge. Americanul, în schimb, s-a născut într-o cabană de bușteni cu o singură cameră, iar educația lui a constat din circa un an de lecții puse cap la cap, din partea mai multor învățători itineranți.

  Ambii băieți și-au început viața la vârsta de 22 de ani. În 1859, englezul, Charles Darwin, a publicat lucrarea „Despre originea speciilor” în care susținea că orice ființă vie a evoluat pe parcursul a miliarde de ani. Despre om spunea că provine din maimuțe. Din cauza acestei lucrări, milioane de oameni și-au pierdut credința în Biblie și, implicit, în Dumnezeu. Câteva luni mai târziu, americanul sărac, Abraham Lincoln, a fost ales președinte. În multe seri, acesta se afla așezat în genunchi și îi cerea lui Dumnezeu să îi salveze țara. Biblia stătea pe biroul președintelui, iar acesta de multe ori a privit spre ea pentru sfat. Ba mai mult, a afirmat că: „Biblia este cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor” și „Meditează cât poți la tot ceea ce cuprinde această Carte și atunci vei trăi și vei muri ca un om fericit.”

  Cei doi bărbați s-au născut în aceeași zi și au avut de făcut alegeri importante încă din tinerețea lor. Alegerea unuia a nimicit credința a milioane de oameni, însă alegerea celuilalt a întărit credința unei națiuni. Astăzi, și tu trebuie să faci o alegere. Care vrei să fie rezultatul alegerii tale? Trebuie să alegi cui vrei să îi slujești. Fericirea și veșnicia ta depind de rezultatul alegerii tale. Alege să Îi slujești Domnului Isus Hristos.

  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...