Alegeri

Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

Conform dicționarului explicativ al limbii române „a alege” înseamnă a selecta, a prefera ceva sau pe cineva, iar la persoana I singular e menționat faptul că „mă leg de cineva, mă agăț, mă țin de el”. Tu ce alegeri importante ai de făcut astăzi? 12 februarie 1908 este ziua în care s-au născut doi oameni care au contribuit, într-un fel sau altul, la schimbarea lumii. Un englez și un american. Englezul s-a născut într-o familie bogată, a fost fiul unui doctor și a făcut școala la Cambridge. Americanul, în schimb, s-a născut într-o cabană de bușteni cu o singură cameră, iar educația lui a constat din circa un an de lecții puse cap la cap, din partea mai multor învățători itineranți.

Ambii băieți și-au început viața la vârsta de 22 de ani. În 1859, englezul, Charles Darwin, a publicat lucrarea „Despre originea speciilor” în care susținea că orice ființă vie a evoluat pe parcursul a miliarde de ani. Despre om spunea că provine din maimuțe. Din cauza acestei lucrări, milioane de oameni și-au pierdut credința în Biblie și, implicit, în Dumnezeu. Câteva luni mai târziu, americanul sărac, Abraham Lincoln, a fost ales președinte. În multe seri, acesta se afla așezat în genunchi și îi cerea lui Dumnezeu să îi salveze țara. Biblia stătea pe biroul președintelui, iar acesta de multe ori a privit spre ea pentru sfat. Ba mai mult, a afirmat că: „Biblia este cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a dat oamenilor” și „Meditează cât poți la tot ceea ce cuprinde această Carte și atunci vei trăi și vei muri ca un om fericit.”

Cei doi bărbați s-au născut în aceeași zi și au avut de făcut alegeri importante încă din tinerețea lor. Alegerea unuia a nimicit credința a milioane de oameni, însă alegerea celuilalt a întărit credința unei națiuni. Astăzi, și tu trebuie să faci o alegere. Care vrei să fie rezultatul alegerii tale? Trebuie să alegi cui vrei să îi slujești. Fericirea și veșnicia ta depind de rezultatul alegerii tale. Alege să Îi slujești Domnului Isus Hristos.

Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor