Oglinda lui Dumnezeu

Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

L-ai văzut pe Dumnezeu? Odată cu progresul tehnologic oamenii au invadat spațiul. Omul a ajuns pe Lună, caută viață pe alte planete… Unii, ai putea spune, locuiesc acolo sus, printre stele! Și știi care este concluzia tuturor? Nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu pe acolo! Din acest motiv, foarte mulți oameni nu mai cred în existența lui Dumnezeu. Întrebarea din început este foarte complicată în aparență, dar în esență, răspunsul este unul simplu! Am citit istoria unui predicator ambulant care, pentru o vreme s-a oprit într-un parc din Londra, unde le vorbea trecătorilor despre Dumnezeu. Într-o zi un om din mulțime, ce se declara a fi ateu, l-a întrebat:

– Cum poți vorbi despre Dumnezeu dacă nu L-ai văzut?

Predicatorul a rămas blocat căutând un răspuns adecvat. Din rumoarea mulțimii curioase, un om simplu dar hotărât a luat cuvântul:

– Sunt un om simplu și fără carte și nu pot spune că L-am văzut. Dar știu un lucru: eram un bețiv pe cale să-mi pierd familia când l-am auzit pe acest predicator. Soția dorea să mă părăsească, iar copiii erau speriați de mine. De atunci nu mai beau, iar când merg acasă, soția mă sărută și copiii îmi sar în brațe. Nu L-am văzut pe Dumnezeu, dar i-am cunoscut puterea! A fi creștin asumat și devotat astăzi e o nebunie pentru tot mai mulți oameni. Societatea este foarte materialistă – nu crede nimic dacă nu poate atinge sau vedea. Nu este loc să ne plângem, ci să ne punem pe treabă! Dumnezeu există, chiar dacă știința nu L-a găsit în spațiu! El există prin tine și prin mine. Argumentul cel mai puternic pentru Dumnezeu ești tu! Atunci când faci binele și te ferești de rău, Îl oglindești pe Dumnezeu. Ce onoare să fii imaginea lui Dumnezeu în fața oamenilor!

Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor