Articolul precedentPrăjitura „Ora 12”
  Articolul următorNem várt jutalom

  Sursa binelui

  Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

  Binele, adevărul – două teme foarte mult dezbătute. Din păcate, în zilele noastre cele două cuvinte sunt des folosite dar foarte puțin înțelese. Ce este binele? Dacă ținem cont de faptul că foarte mulți consideră că binele este relativ, noi nu putem răspunde la această întrebare. De unde și zicala: „Ce e bine pentru tine, poate fi rău pentru mine.” În plus, de-a lungul timpului, de mai multe ori s-a întâmplat ca un lucru considerat a fi bun să se dovedească, de fapt, a fi rău. Ce este de făcut? Unde și cum putem găsi răspunsurile atunci când căutăm binele?

  În urmă cu două mii de ani, un tânăr s-a apropiat de Isus cu o întrebare asemănătoare „Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?” Primul răspuns al lui Isus este unul foarte cunoscut si banal pentru iudeii din acea vreme. Păzeau poruncile, însă era ceva superficial care nu pătrundea până la inimă, fiind doar o simplă formalitate. Tânărul admite că a ținut și el aceste porunci și rânduieli, totuși, simțea că ceva îi lipsește. Dorind un răspuns mai practic, Isus, prin cel de al doilea răspuns, scoate în evidență sensul legii și anume dragostea față de semeni și așezarea eului pe locul doi. Creând o astfel de ordine în viețile noastre, vom reuși să deslușim binele, vom putea privi mereu în față, mai departe și mai sus.

  Dacă astăzi vei alege să-ți ancorezi rădăcinile de Stâncă, și nu de orice stâncă, ci de Acela care a revărsat apă dătătoare de viată in pustie, pentru poporul Israel. Dacă te hotărăști să urmezi călăuzirea divină a Duhului Sfânt, prin vocea conștiinței, drumul tău va duce spre cer și te vei întâlni cu Mântuitorul care-ți va spune „ Bine, rob bun și credincios….intră în bucuria stăpânului tău!” Matei 25:21

  Mereu să cauți să faci bine, ca în marea zi să-L poți vedea față în față, cu bucurie! Domnul ne-a pregătit calea bună, haideți să-l urmăm!

  Madaras Robert, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...