Sursa binelui

Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

Binele, adevărul – două teme foarte mult dezbătute. Din păcate, în zilele noastre cele două cuvinte sunt des folosite dar foarte puțin înțelese. Ce este binele? Dacă ținem cont de faptul că foarte mulți consideră că binele este relativ, noi nu putem răspunde la această întrebare. De unde și zicala: „Ce e bine pentru tine, poate fi rău pentru mine.” În plus, de-a lungul timpului, de mai multe ori s-a întâmplat ca un lucru considerat a fi bun să se dovedească, de fapt, a fi rău. Ce este de făcut? Unde și cum putem găsi răspunsurile atunci când căutăm binele?

În urmă cu două mii de ani, un tânăr s-a apropiat de Isus cu o întrebare asemănătoare „Învățătorule, ce bine să fac, ca să am viața veșnică?” Primul răspuns al lui Isus este unul foarte cunoscut si banal pentru iudeii din acea vreme. Păzeau poruncile, însă era ceva superficial care nu pătrundea până la inimă, fiind doar o simplă formalitate. Tânărul admite că a ținut și el aceste porunci și rânduieli, totuși, simțea că ceva îi lipsește. Dorind un răspuns mai practic, Isus, prin cel de al doilea răspuns, scoate în evidență sensul legii și anume dragostea față de semeni și așezarea eului pe locul doi. Creând o astfel de ordine în viețile noastre, vom reuși să deslușim binele, vom putea privi mereu în față, mai departe și mai sus.

Dacă astăzi vei alege să-ți ancorezi rădăcinile de Stâncă, și nu de orice stâncă, ci de Acela care a revărsat apă dătătoare de viată in pustie, pentru poporul Israel. Dacă te hotărăști să urmezi călăuzirea divină a Duhului Sfânt, prin vocea conștiinței, drumul tău va duce spre cer și te vei întâlni cu Mântuitorul care-ți va spune „ Bine, rob bun și credincios….intră în bucuria stăpânului tău!” Matei 25:21

Mereu să cauți să faci bine, ca în marea zi să-L poți vedea față în față, cu bucurie! Domnul ne-a pregătit calea bună, haideți să-l urmăm!

Madaras Robert, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor